Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προηγμένο σύστημα κλιματισμού από τη… Ferrari

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προηγμένο σύστημα κλιματισμού από τη… Ferrari

ΝΕΑ

Προηγμένο σύστημα κλιματισμού από τη… Ferrari

ΝΕΑ

Χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση, το σύστημα της Ferrari θα εντοπίζει την παραμικρή διαφορά θερμοκρασίας και θα στέλνει περισσότερο κρύο αέρα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

Advertisement
Advertisement

Από το air condition στον κλιματισμό. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στα δύο συστήματα δεδομένου ότι ο κλιματισμός διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στην καμπίνα, όταν τα ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα επιτρέπουν ξεχωριστές ρυθμίσεις στον αέρα που φτάνει σε οδηγό και συνοδηγό.

Τι παραπάνω, λοιπόν, να ζητήσει κανείς; Την απάντηση δίνει η Ferrari που ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στον τρόπο ψύξης της καμπίνας.

Πατέντα της ιταλικής μάρκας υπό την ονομασία «Μέθοδος να ελέγχεις ένα σύστημα κλιματισμού σε μια καμπίνα επιβατών ενός οχήματος», περιγράφει τον τρόπο που ένα αυτοκίνητο της Ferrari μπορεί να προσδιορίσει τη θερμοκρασία του σώματος των επιβατών, προσαρμόζοντας ανάλογα την ένταση του αέρα.

Advertisement
Advertisement

Θερμικές κάμερες στην καμπίνα μετρούν τη θερμοκρασία κάθε σπιθαμής του σώματος των επιβατών. Αν, λοιπόν, τα χέρια ενός επιβάτη είναι πιο ζεστά από τα πόδια του, τότε το σύστημα μεταφέρει περισσότερο κρύο αέρα στο λιγότερο ψυχρό σημείο του σώματός του, ώστε να επιτευχθεί απόλυτη ισορροπία.

Αισθητήρες ανιχνεύουν τη θερμότητα που παράγεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο της καμπίνας –π.χ. εξαιτίας μιας ακτίνας ηλίου που εισέρχεται από το παράθυρο. Κατά συνέπεια θα σταλεί περισσότερος κρύος αέρας στο συγκεκριμένο σημείο, σε μια προσπάθεια να καταστεί η θερμοκρασία απόλυτα ομοιόμορφη.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραπάνω διεργασίες γίνονται αυτόματα, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή των επιβατών ή του οδηγού.

Όπως προαναφέραμε, το συγκεκριμένο σύστημα κλιματισμού έχει τη μορφή μιας απλής πατέντας και ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε αν ενσωματωθεί σε μοντέλα μαζικής παραγωγής της Ferrari.

Advertisement

Εφόσον, όμως, γίνει πράξη, τότε είναι σίγουρο πως θα επιφέρει μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H ιστορία της Ferrari Dino ξεκίνησε από τον Alfredo
GP Ολλανδίας: 1-2 η Ferrari στο FP2, προβλήματα για Hamilton (vids)
Ferrari SF90 Stradale: Έτσι έσπασε το ρεκόρ (video)

Advertisement