Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προχωρά κανονικά η συγχώνευση FCA με PSA

Ελλάδα 22:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προχωρά κανονικά η συγχώνευση FCA με PSA

ΝΕΑ

Προχωρά κανονικά η συγχώνευση FCA με PSA

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι δεν έχει επηρεάσει καθόλου τις διαδικασίες συγχώνευσης των δύο κορυφαίων ομίλων.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου να έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό ωστόσο όπως αποδείχθηκε ο επικίνδυνος ιός δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη συγχώνευση των ομίλων FCA και PSA και μάλιστα οι δύο όμιλοι κατάφεραν εξαιτίας της διαδικασίας συγχώνευσης να καταγράψουν ζημίες πολύ χαμηλότερες από εκείνες που έχουν σημειώσει ανταγωνιστικές εταιρείες.

Μάλιστα η FCA σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι: «Παρά την άνευ προηγουμένου κατάσταση που επικρατεί, η συγχώνευσή με τον όμιλο PSA θα προχωρήσει κανονικά.»

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στα αποτελέσματα τριμήνου, η ιταλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ζημίες ύψους 1,7 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 508 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ οι απομειωμένες ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,08 ευρώ, έναντι κερδών ύψους 0,32 ευρώ ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές πολύ καλύτερα από άλλες αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες…

Παράλληλα, τα έσοδα της Fiat Chrysler Automobiles κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -16% στα 20,6 δισ. ευρώ, έναντι 24,5 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Η πανδημία είχε, και εξακολουθεί να έχει, έναν σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές μας. Με την έμπειρη ηγετική ομάδα μας και το αφοσιωμένο προσωπικό, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να προχωρήσουμε μέσα σε αυτή την κρίση και να αναδυθούμε σε καλή θέση ώστε να ευδοκιμήσουμε στην απέναντι πλευρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mike Manley.

Advertisement

Η FCA πρόσθεσε ότι η διαθέσιμη ρευστότητά της ανήλθε στα 18,6 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, και ότι σημειώθηκε περαιτέρω ενίσχυση κατά 3,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Σε ποια χώρα δίνουν δίπλωμα οδήγησης χωρίς εξετάσεις!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας!

Έτσι μπορείτε να περάσετε το όχημά σας από ΚΤΕΟ!

Advertisement