Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το ανανεωμένο Opel Astra

Ελλάδα 1:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών το ανανεωμένο Opel Astra

ΝΕΑ

Προ των πυλών το ανανεωμένο Opel Astra

ΝΕΑ

Το Opel Astra βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών, καθώς όπως όλα δείχνουν το 2019 θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο μοντέλο, με σκοπό την άμεση αντιπαράθεση με το νέο Ford Focus που έκανε την επίσημη εμφάνισή του πριν λίγες ημέρες, αλλά και το 8ης γενιάς VW Golf.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το Astra θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Opel, αλλά με σκοπό να τονωθούν οι πωλήσεις του,που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν πτωτικές τάσεις, η γερμανική εταιρεία έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του ανανεωμένου μοντέλου. Όπως δείχνουν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η Opel δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει σημαντικά την σχεδίαση του αμαξώματος. Το ελαφρύ καμουφλάζ, με το οποίο έχει «ντυθεί» το Astra μας δείχνει ότι θα υπάρχουν ορισμένες ελαφρές σχεδιαστικές αλλαγές στα εμπρός φωτιστικά σώματα και στους προφυλακτήρες.

astra-facelift-2-chariatis-530

Παρά την εξαγορά από την PSA, η ανανεωμένη γενιά του Opel Astra θα συνεχίσει να μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα της GM και γκάμα κινητήρων με την υπάρχον μοντέλο, καθώς το κόστος εξέλιξης μίας πλατφόρμας και της γκάμας κινητήρων από τον γαλλικό όμιλο θα ήταν απαγορευτικό. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό του Astra θα εξακολουθήσει να υπάρχουν οι δύο βενζινοκινητήρες Ecotec των 1,0 και 1,4 λίτρων, αλλά και ο diesel των 1,6 λίτρων. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως η φήμη για την ύπαρξη της πιο ακραίας έκδοσης GSi. Εάν συμβεί αυτό, τότε το πιθανότερο είναι να φορά τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Insignia GSi, με μικρότερη ισχύ.

Advertisement

astra-facelift-8-chariatis-640

Για να δούμε τη νέα γενιά του Astra, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2022, όπου η πλατφόρμα, οι κινητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα θα προέρχονται από μοντέλα της PSA.

Advertisement