Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όποιος προλάβει: To Ford Focus ST Edition είναι η τελευταία σας ευκαιρία! (+video)

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όποιος προλάβει: To Ford Focus ST Edition είναι η τελευταία σας ευκαιρία! (+video)

ΝΕΑ

Όποιος προλάβει: To Ford Focus ST Edition είναι η τελευταία σας ευκαιρία! (+video)

ΝΕΑ

Σηματοδοτώντας ενδεχομένως το τέλος μιας εποχής, η έκδοση του Ford Focus ST Edition είναι ίσως η τελευταία σας ευκαιρία για κάτι πραγματικά μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Η Ford περιγράφει το Focus ST Edition ως το πληρέστερο Focus που έχει αναπτυχθεί από την Ford Performance μέχρι σήμερα. Το μοντέλο συνδυάζει τις ανέσεις που διαθέτει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών και την αγωνιστική προσωπικότητα.

Οι επεμβάσεις είναι πολλές και μελετημένες σε βάθος για να δημιουργηθεί το πιο σπορ Focus αυτής της γενιάς. Με ρυθμιζόμενα coilovers, ενισχυμένα φρένα, ελαφρύτερους τροχούς και σχεδίαση εμπνευσμένη από το RS, αυτή η έκδοση αποτελεί μία νέα κορύφωση της σειράς Focus ST.

Η εταιρεία επινόησε το σχεδιασμένο από την Ford Performance σύστημα ανάρτησης coilover δύο κατευθύνσεων που επιτρέπει στον οδηγό να το ρυθμίσει σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις.

Advertisement
Advertisement

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό KW Automotive και διαθέτει αμορτισέρ διπλού σωλήνα από ανοξείδωτο ατσάλι και νέα ελατήρια.

Είναι χαμηλωμένο κατά 10 χιλιοστά μπροστά και πίσω σε σχέση με το στάνταρ Focus ST. Οι πελάτες μπορούν να τροποποιήσουν το ύψος κατά 20 χιλιοστά επιπλέον.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ρύθμισης της ανάρτησης σε 12 στάδια για την κίνηση προς τα πάνω του αμορτισέρ και 16 ρυθμίσεις για το rebound.

Advertisement

Λειτουργώντας ως ένας πιθανός αποχαιρετισμός στην εποχή του κινητήρα εσωτερικής καύσης του Focus, η ST Edition ενσωματώνει εξαρτήματα από το Track Pack. Ντυμένη στο εντυπωσιακό χρώμα Azura Blue με μαύρες πινελιές, αυτή η έκδοση αποπνέει έναν έντονο σπορ χαρακτήρα.

Η Ford δοκίμασε το σύστημα σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και στο Nurburgring Nordschleife όπου έκανε δεκάδες γύρους σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Advertisement

Το αυτοκίνητο πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών που έχουν κατασκευαστεί με μία ειδική μέθοδο, και είναι ιδιαίτερα ελαφρές ώστε να μειώνεται η μη αναρτώμενη μάζα κατά 10%.

Τα ελαστικά είναι Pirelli P Zero Corsa υψηλής απόδοσης και τα φρένα προέρχονται από την Brembo.

Στο εσωτερικό, το μείγμα μαύρου δέρματος και Alcantara, διακοσμημένο με λευκές λωρίδες και ραφές Motion Blue, προσθέτει στιλ και σπορ γοητεία.

Advertisement

Ο γενναιόδωρος εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα ηχοσύστημα B&O, το Driver Assist Pack και το Winter Pack ως στάνταρ εξοπλισμό.

Κάτω από το καπό, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας EcoBoost 2,3 λίτρων παραμένει αμετάβλητος, αποδίδοντας 280 ίππους και 420 Nm ροπής, σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD). Υπάρχει προαιρετικά και η επιλογή για αυτόματο επτά σχέσεων.

Αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει στο hot hatch να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 250 km/h.

Διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, το Focus ST Edition διατίθεται με τιμή κοντά στις 50.000 ευρώ σε αρκετές αγορές της Ευρώπης.