Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

Ελλάδα 1:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

ΝΕΑ

Προ των πυλών η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG έχει πάντα τον τρόπο να εντυπωσιάζει, αφού όλα τα αυτοκίνητα της είναι διαλεγμένα ένα προς ένα. Τελευταίο δημιούργημά της η νέας γενιάς GLE 63 Coupe.

Advertisement
Advertisement

 

Λίγους μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση των Mercedes-AMG GLE 63 και GLE 63 S στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η γερμανική εταιρεία εξελίσσει και την αντίστοιχη κουπέ έκδοση του εν λόγω SUV. Ήδη τα πρώτα μοντέλα με το απαραίτητο καμουφλάζ έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές, εξ ου και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες. Πάντως, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, οι αισθητικές αλλαγές του αμαξώματος είναι μικρές και επικεντρώνονται τόσο στον εμπρός, όσο και στον πίσω προφυλακτήρα, αλλά και στο τριάκτινο αστέρι.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό δεν συναντούμε αλλαγές, με τον twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρα να συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα EQ και να αποδίδει 571 ίππους και 750 Nm, στην «απλή» έκδοση και 612 ίππους, με 850 Nm στην κορυφαία GLE 63 S. Και στις δύο εκδόσεις, η λειτουργία EQ Boost προσθέτει στιγμιαία 21 PS και 250 Nm, με σκοπό τις αστραπιαίες επιταχύνσεις. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, δεν θεωρούμε ότι πρόκειται να διαφοροποιηθούν, με το «0-100 km/h» να επιτυγχάνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η S έκδοση είναι ταχύτερη κατά 0,2 δευτερόλεπτα, έχοντας ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 km/h και 280 km/h εάν τοποθετηθεί το AMG Driver’s πακέτο. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe αναμένεται να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό, κατά τη διάρκεια της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.