Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πριν από 75 χρόνια η έναρξη παραγωγής του VW Beetle

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πριν από 75 χρόνια η έναρξη παραγωγής του VW Beetle

ΝΕΑ

Πριν από 75 χρόνια η έναρξη παραγωγής του VW Beetle

ΝΕΑ

Στις 27 Δεκεμβρίου 1945 ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen Type 1 που ήταν η πραγματική αρχή της ιστορίας επιτυχίας του θρυλικού Σκαθαριού.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο είχε αρχικά σχεδιαστεί πριν το 1939 αλλά οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Wolfsburg μέχρι το 1945 χρησιμοποιήθηκαν για παραγωγή πολεμικού υλικού.

Μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μόνο 630 αυτοκίνητα, που το 1938 ονομάστηκαν “KdF“, παρήχθησαν από το εργοστάσιο της Volkswagen. Η σειρά παραγωγής της πολιτικής έκδοσης του Type 1 της Volkswagen, το οποίο αργότερα έγινε παγκοσμίως γνωστό ως «Beetle», ξεκίνησε μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στις 27 Δεκεμβρίου 1945, υπό την επίβλεψη της Βρετανικής στρατιωτικής κυβέρνησης πάνω στη Volkswagen GmbH που άρχισε τον Ιούνιο του 1945. Οι Βρετανοί σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το Volkswagen Type 1 για να εκτελέσουν επείγουσες μεταφορικές εργασίες εντός της ζώνης κατοχής τους.

Advertisement
Advertisement

Ήταν αυτός ο βρετανικός ρεαλισμός που τελικά προστάτευσε το εργοστάσιο από τις επικείμενες κατεδαφίσεις. Ο Ivan Hirst έπαιξε βασικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη, καθώς η διορατικότητα και το ταλέντο του για αυτοσχεδιασμό, επέτρεψαν να ξεκινήσει η παραγωγή αυτοκινήτων εκείνα τα χρόνια που οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν. Με τον ενθουσιασμό του για την τεχνολογία και τα αυτοκίνητα, ο Hirst κατάφερε να μετατρέψει ένα εργοστάσιο πολεμικού εξοπλισμού σε μη στρατιωτική βιομηχανική εταιρεία σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Η βρετανική στρατιωτική κυβέρνηση είχε ήδη δώσει μια παραγγελία για 20.000 οχήματα τον Αύγουστο του 1945. Η έναρξη της παραγωγής ήταν ένα ορατό σημάδι μιας νέας αρχής και ελπίδας στο εργοστάσιο που είχε καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

10 μοντέλα που έκαναν ρεκόρ παραγωγής

Ένας τεραστίων διαστάσεων Σκαραβαίος (VIDEO)

Advertisement

Αποκάλυψη: Έρχεται και θα καταπλήξει!

 

 

Advertisement