Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Premium, «καθαρές» μετακινήσεις με το DS 7 E-TENSE

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Premium, «καθαρές» μετακινήσεις με το DS 7 E-TENSE

ΝΕΑ

Premium, «καθαρές» μετακινήσεις με το DS 7 E-TENSE

ΝΕΑ

Ως plug-in υβριδικό το γαλλικό premium SUV είναι ακόμα πιο γοητευτικό.

Advertisement
Advertisement

Η DS Automobiles στόχευσε από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της στη σύνδεσή της με την απόλυτη έκφραση φινέτσας, πολυτέλειας και τεχνολογικής αρτιότητας της γαλλικής κουλτούρας.

Το νέο DS 7, ειδικά στην υβριδική του plug-in έκδοση αποτελεί την καλύτερη ενσάρκωση της φιλοσοφίας της premium γαλλικής μάρκας.

Οπτικά το νέο DS 7 εναρμονίζεται με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της DS που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Aero Sport Lounge.

Advertisement
Advertisement

Τα κάθετα φώτα ημέρας DS Light Veil σε διάταξη βεντάλιας σε συνδυασμό με τα νέας τεχνολογίας, πιο λεπτά φωτιστικά Pixel Led Vision 3.0 δίνουν μια χαρακτηριστική οπτική υπογραφή αλλά και έναν εκλεπτυσμένο δυναμισμό στην όψη του. Το πίσω μέρος πλέον αναγράφεται με νέα γραμματοσειρά το DS Automobiles, ενώ πιο λεπτά έχουν γίνει και τα πίσω φώτα με το ξεχωριστό τρισδιάστατο οπτικό μοτίβο.

Στο εσωτερικό το παιχνίδι με ποικίλες γραμμές και μοτίβα, το πάντρεμα εκλεπτυσμένων υλικών, όπως το ακριβό δέρμα Nappa και το αλουμίνιο, αλλά και λεπτομέρειες όπως το αναλογικό ρολόι της BRM Chronographs σε συνδυασμό με τον περίτεχνο διάκοσμο χαρίζουν στην ατμόσφαιρα έναν αέρα avant guard πολυτέλειας.

Advertisement

Η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας των 12,0 ιντσών αποτελεί μέρος του νέου συστήματος πολυμέσων DS Iris System που ξεχωρίζει με την μεγάλη ταχύτητα επεξεργασίας του τη γρήγορη απόκριση και τις μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Ταυτόχρονα ροσφέρει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προτιμήσεις του οδηγού μέσω της χρήσης πλήρως διαμορφούμενων widgets, καθώς και ασύρματο mirroring κινητού σε Apple CarPlay και Android Auto.

Advertisement

Ψηφιακός είναι φυσικά και ο πίνακας οργάνων που έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών, ενώ  το ήδη πλήρες high tech υπόβαθρο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύστημα νυχτερινής όρασης, σύστημα παρακολούθησης της προσοχής του οδηγού, καθώς και ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Το λογότυπο E-TENSE στο DS 7 δηλώνει την παρουσία του plug-in υβριδικού συστήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η υβριδική μονάδα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 1.6Τ με 181 ίππους και από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 110 ίππους, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 225 ίππους και τα 360 Nm.

Advertisement

Στα πλαίσια της ανανέωσης αναβαθμίστηκε και η μπαταρία των ιόντων λιθίου του plug-in υβριδικού συστήματος που πλέον έχει ενεργειακή χωρητικότητα 14,2 kWh.

Αυτή η αλλαγή, ωστόσο, δεν έχει μεταβάλει τον χώρο που καταλαμβάνει η μπαταρία, που είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα και, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα περισσότερα plug-in υβριδικά, δεν κλέβει καθόλου από τον χώρο αποσκευών που φτάνει τα 555 λίτρα, όσα δηλαδή και στις συμβατικές θερμικές εκδόσεις.

Χάρη στον στάνταρ on-board φορτιστή των 7,4 kW, η φόρτιση της μπαταρίας σε wallbox αντίστοιχης ισχύος ολοκληρώνεται σε δύο ώρες.

Ο συνδυασμός θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα ελέγχεται συνεχώς ηλεκτρονικά και σχετίζεται άμεσα με την επιλογή του οδηγού μεταξύ των τεσσάρων διαθέσιμων προγραμμάτων Electric, Comfort, Hybrid, Sport. Η εκκίνηση γίνεται πάντα ηλεκτρικά και για όσο η μπαταρία έχει ικανή αποθηκευμένη ενέργεια η προεπιλεγμένη λειτουργία του DS 7 είναι η αμιγώς ηλεκτρική.

Η μεγαλύτερη μπαταρία έχει βελτιώσει την αυτονομία που σε μεικτές συνθήκες στον κύκλο WLTP μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 68 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση του DS 7 E-TENSE μόλις που αγγίζει τα 1,2 lt/100 km ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 28 gr/km τού εξασφαλίζουν φυσικά ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο.

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν την premium αισθητική και την πολυτέλεια του DS 7 με την κορυφαία πρόσφυση και ασφάλεια που εξασφαλίζει η τετρακίνηση καθώς και με πολύ καλές επιδόσεις υπάρχουν και οι εκδόσεις E-Tense 4×4 300 και E-Tense 4×4 360, με συνδυαστική ισχύ, όπως άλλωστε αποκαλύπτουν και οι επωνυμίες τους, 300 και 360 ίππων αντίστοιχα.

Ειδικά η πιο ισχυρή έκδοση καλύπτει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δεύτερα, τιμή αντάξια ενός καθαρόαιμου σπορ μοντέλου και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά συνδυάζονται με μια επίσημη μέση κατανάλωση μόλις 1,8 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα και με εκπομπές CO2 μόλις 40 γραμμαρίων το χιλιόμετρο. Τιμές που αποδεικνύουν την τεχνολογική αρτιότητα και υπεροχή του plug-in υβριδικού συστήματος της DS Automobiles.

Στην καθημερινότητα καθοριστικό ρόλο παίζει η ασυναγώνιστη άνεση που εξασφαλίζει η ενεργή ανάρτηση DS Active Scan Suspension, η οποία ανιχνεύει μέσω κάμερας λακκούβες και κακοτεχνίες των δρόμων και ρυθμίζει κατάλληλα την απόσβεση των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ.

Στις εκδόσεις E-TENSE το νέο DS 7 αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη εκδοχή της γκάμας, συνδυάζοντας την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση των καθημερινών μετακινήσεων με την απροβλημάτιστη κάλυψη μεγάλων αποστάσεων με άνεση και οικονομία καυσίμου. Φυσικά το DS 7 δεν απιβαρύνεται με φόρο εταιρικής χρήσης και η τιμή του ξεκινά από τις 55.600 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το DS E-Tense Performance
Δοκιμή: DS 4 BlueHDi 130 EAT8
Video: DS 7 Crossback E-Tense 225, φινέτσα και τεχνολογία