Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα τον Αύγουστο για Maserati Ghibli και Quattroporte Trofeo

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα τον Αύγουστο για Maserati Ghibli και Quattroporte Trofeo

ΝΕΑ

Πρεμιέρα τον Αύγουστο για Maserati Ghibli και Quattroporte Trofeo

ΝΕΑ

Η σειρά υψηλών επιδόσεων Trofeo της Maserati επεκτείνεται από τον Αύγουστο και η εταιρεία κυκλοφόρησε την πρώτη εικόνα teaser των Ghibli Trofeo και Quattroporte Trofeo.

Advertisement
Advertisement

Στις 10 Αυγούστου αναμένεται να παρουσιαστούν οι δύο δυναμικότερες εκδόσεις των Ghibli και Quattroporte της Maserati.

Η Maserati δεν είχε πολλά να πει για τα sedan επιδόσεων μέχρι στιγμής, έχοντας μόνο το Levante Trofeo με κινητήρα V8 twin-turbo 3,8 λίτρων να αποδίδει 590 ίππους και 74,4 kgm ροπής, απόδοση που του επιτρέπει εκτοξεύεται από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα. Παραμένει ασαφές εάν οι Ghibli και Quattroporte θα χρησιμοποιήσουν επίσης τον ίδιο κινητήρα, αλλά προηγούμενες αναφορές έχουν δείξει ότι η Maserati απομακρύνεται από τους κινητήρες V8 που κατασκευάζει η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Αντί αυτού του κινητήρα, τα μελλοντικά μοντέλα είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν ξεχωριστές εκδόσεις του νέου twin-turbo 3.0-λίτρων V6 της Maserati που ονομάζεται Nettuno. Ο νέος κινητήρας θα τροφοδοτήσει το MC20 με απόδοση 630 ίππων 74,4 kgm ροπής. Στη Levante και την Quattroporte, η απόδοση θα είναι 530 ίπποι και 580 ίπποι αντίστοιχα. Ανεξάρτητα από το τι κρύβεται κάτω από το εμπρός καπό, μπορούμε να περιμένουμε ότι οι νέες παραλλαγές Trofeo θα έχουν επιθετικές πινελιές στο αμάξωμα. Η teaser εικόνα δεν είναι πολύ αποκαλυπτική –όσο και αν την «πειράξουμε» με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων- αλλά από αυτή φαίνεται πως όπως η Levante Trofeo διαθέτει μάσκα με μαύρο λαμπερό περίγραμμα, έτσι θα είναι και οι άλλες δύο Trofeo προτάσεις της Maserati.

Δείτε ακόμα: Με απόδοση 630 PS ο νέος κινητήρας της Maserati

Advertisement

Η αφιερωμένη στον Stirling Moss η Maserati MC20 (VIDEO)

H Maserati Levante Trofeo σκαρφαλώνει στην Αίτνα (VIDEO)

Advertisement