Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με απόδοση 630 PS το νέο μοτέρ της Maserati

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με απόδοση 630 PS το νέο μοτέρ της Maserati

ΝΕΑ

Με απόδοση 630 PS το νέο μοτέρ της Maserati

ΝΕΑ

Νέα εποχή για την ιστορική Maserati, καθώς παρουσίασε το νέο κινητήρα με κωδικό όνομα «Nettuno».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, καθώς είναι και ο πρώτος μετά από 20 χρόνια που έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τη Maserati.

Advertisement
Advertisement

O «Nettuno» όπως και ονομάζεται διαθέτει χωρητικότητα 3,0 λίτρων, διαθέτει έξι κυλίνδρους με περιεχόμενη γωνία 90ο, ξηρό καρτέρ, δύο υπερσυμπιεστές, δύο μπουζί σε κάθε κύλινδρο και διπλό σύστημα ψεκασμού. Το βάρος του περιορίζεται κάτω από τα 220 κιλά, ενώ η απόδοσή του φτάνει τους 630 ίππους στις 7.500 rpm και τα 730 Nm από τις 3.000 έως τις 5.500 rpm. Το συγκεκριμένο μοτέρ διαθέτει και τεχνολογίες που έρχονται από τον μαγικό κόσμο της Φόρμουλας 1, όπως την υιοθέτηση ενός προθαλάμου καύσης που βρίσκεται τοποθετημένος μεταξύ του κεντρικού ηλεκτροδίου και του παραδοσιακού θαλάμου καύσης.

Φυσικά ο νέος κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο κεντρομήχανο μοντέλο MC20, που θα αποκαλυφθεί μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο. Αργότερα, θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα, που θα εφοδιάζονται με διαφορετικές παραλλαγές και ιπποδυνάμεις του συγκεκριμένου μοτέρ. Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα η ισχύς θα κυμαίνεται από τους 530 έως τους 550 ίππους.