Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι με Βαρδινογιάννη στο μπάκετ

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι με Βαρδινογιάννη στο μπάκετ

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι με Βαρδινογιάννη στο μπάκετ

ΝΕΑ

Με Ford Fiesta Rally3 και συνοδηγό τον Γάλλο Denis Giraudet θα τρέξει στο χωμάτινο ράλι Στερεάς Ελλάδας και για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης…

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων και το ερχόμενο 13-14 Απριλίου, αρχίζει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι χώματος.

Ένας θεαματικός θεσμός, που προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου και όπως φαίνεται έχει προσελκύσει αντίστοιχα και κορυφαίους Έλληνες οδηγούς.

Η πρώτη μάχη του συγκεκριμένου θεσμού είναι το ράλι Στερεάς Ελλάδας, το οποίο θα έχει έδρα στη Θήβα και από εκεί τα 38 πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα αγωνιστούν σε πέντε ειδικές διαδρομές μήκους 85.75 χιλιομέτρων.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει στόχο τη νίκη
Advertisement
Advertisement

Φαβορί ο Σωκράτης Τσολακίδης

Ο αγώνας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των συμμετοχών του. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η συμμετοχή του δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος, Σωκράτη Τσολακίδη. Ο οδηγός από την Θεσσαλονίκη θα τρέξει με Skoda Fabia Rally2 της On Sale Rally Team και θα έχει δίπλα του τον, πρώην συνοδηγό του Κύρκου, Γιώργο Πολυζώη.

Το πλήρωμα είναι φαβορί για την πρώτη θέση, αν και θα έχει απέναντί του, τον έμπειρο και επίσης με δύο τίτλους στο παλμαρέ του, Γιάννη Παπαδημητρίου που τρέχει με συνοδηγό τον Χρήστο Κουζιώνη και Skoda Fabia Rally2. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει και ο Παναγιώτης Ρουστέμης με συνοδηγό τον Χρήστο Μπακλώρη.

Ο Σωκράτης Τσολακίδης είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση

Τέταρτος αγώνας για Ανδρέα Βαρδιονογιάννη

Advertisement

Σε άλλη κατηγορία και συγκεκριμένα στην Rally3, ξεχωρίζει η συμμετοχή του “Flandy” με Ford Fiesta Rally3. Ο συγκεκριμένος οδηγός είναι ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης, ο μεσαίος γιος του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Jigger) που θα τρέξει για τέταρτη φορά στην καριέρα του, μετά τις συμμετοχές στα ράλι σπριντ Κορίνθου και ράλι Φθιώτιδας το 2023 και το ράλι σπριντ Μολών Λαβέ πριν από δύο εβδομάδες.

Συνοδηγός του θα είναι ο Γάλλος Denis Giraudet, που μετρά πέντε νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ως συνοδηγός του Γιούχα Κάνκουνεν (1 φορά) και του Ντινιέ Οριόλ (4 φορές).

Ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης (τρέχει με το όνομα “Flandy”) και συνοδηγό τον Γάλλο Denis Giraude με τεράστια εμπειρία από το WRC

Δυνατές συμμετοχές

Advertisement

Η κατηγορία που θα τρέξει ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς μεταξύ άλλων τρέχουν οι, Θέμης Χαλκιάς (Renault Clio), Νώντας Καρανικόλας (Ford Fiesta), Πασχάλης Χατζημάρκος (Renault Clio) κ.ά.

Να σημειώσουμε πως στον αγώνα θα συμμετάσχουν και τρία πληρώματα από την Κύπρο.

Με το συγκεκριμένο Ford Fiesta θα τρέξει στον αγώνα ο “Flandy”

Advertisement

Ράλι Στερεάς Ελλάδας – Ωράριο

Σάββατο 13 Απριλίου
Τελετή Εκκίνησης (Πλατεία Θήβας), 20:00

Κυριακή 14 Απριλίου
Εκκίνηση Αγώνα (Θήβα), 08:30
Ε.Δ. 1 Θήβα 1 (22,79 χλμ.), 08:53
Ε.Δ. 2 Ελικώνας 1 (12,82 χλμ.), 10:36
Ε.Δ. 3 Θήβα 2 (22,79 χλμ.), 12:49
Ε.Δ. 4 Ελικώνας 2 (12,82 χλμ.), 14:32
Ε.Δ. 5 Μοσχοπόδι (14,53 χλμ.), 16:45
Τερματισμός (Θήβα), 17:10