Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραλίγο τραγωδία στην ανάβαση Ριτσώνας. Αναβάτης μοτοσικλέτας μπήκε ανάποδα στο δρόμο

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραλίγο τραγωδία στην ανάβαση Ριτσώνας. Αναβάτης μοτοσικλέτας μπήκε ανάποδα στο δρόμο

ΝΕΑ

Παραλίγο τραγωδία στην ανάβαση Ριτσώνας. Αναβάτης μοτοσικλέτας μπήκε ανάποδα στο δρόμο

ΝΕΑ

Αναβάτης μοτοσικλέτας πέρασε τα μπλόκα της αστυνομίας και μπήκε στην ειδική διαδρομή την ώρα του αγώνα και με αντίθετη κατεύθυνση. «Είχαμε Άγιο και τον γλιτώσαμε» ήταν τα λόγια εμπλεκόμενου οδηγού που λόγω της εμπειρίας του κατάφερε να τον αποφύγει…

Advertisement
Advertisement

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ανάβαση της Ριτσώνας, ένας αγώνας που άνοιξε την αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων. Ο συγκεκριμένος πραγματοποιήθηκε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και συγκέντρωσε χιλιάδες θεατές οι οποίοι βρέθηκαν στον βουνό για να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα που προσέφεραν οι 100 οδηγοί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τον απόλυτο χρόνο ημέρας σημείωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος με Ford Fiesta. Ο πρωταθλητής της Formula Saloon σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην εν λόγω κατηγορία πετυχαίνοντας έναν απίστευτο χρόνο. Αντίστοιχα στην κατηγορία «Α» ο Στάθης Κουκέας πέτυχε τον καλύτερο χρόνο με Ford Fiesta ενώ τη νίκη στην κατηγορία «Ν» σημείωσε ο Μηνάς Μπενής με Mitsubishi EVO. Στην «Ε» ο Δαμασκηνός Ευθυμίου με Ford Escort ήταν ο οδηγός που έγραψε τον απόλυτο χρόνο στην κατηγορία του, ενώ στα Ιστορικά, η νικη πήγε στον Παναγιώτη Ευθυμίου με BMW M3 E30.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος σημείωσε τον απόλυτο χρόνο ημέρας

Κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα

Ωστόσο, ο αγώνας σημαδεύτηκε από ένα περιστατικό που λίγο έλλειψε να τινάξει τα πάντα στον αέρα, ενώ κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια του πρώτου περάσματος, ο αναβάτης μίας μοτοσικλέτας (με κρυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας) μπήκε ανάποδα στην ειδική διαδρομή και γλίτωσε ως εκ θαύματος τη σύγκρουση τόσο με τον Στάθη Κουκέα όσο και με τον Μιχάλη Ευθυμίου. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εμπειρία των δύο αθλητών που απέφυγαν τη σύγκρουση.

Ο αναβάτης κατέφερε να περάσει από τα μπλόκα της αστυνομίας (καθώς είχε κλείσει το δρόμο), αντίστοιχα από κριτές και δεν σταμάτησε πουθενά μέχρι το Κ12.

Χειροπέδες και αυτόφορο

Αμέσως διακόπηκε ο αγώνας, αρκετοί κινήθηκαν εναντίον του, αλλά επικράτησε η λογική και η στάση των ψυχραιμότερων.

Advertisement

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον αναβάτη και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν και φέτος την αναβαση Ριτσώνας

Τι δήλωσε ο οδηγός που παραλίγο να πέσει πάνω στον αναβάτη

Ο Στάθης Κουκέας που παραλίγο να συγκρουστεί με τον οδηγό της μοτοσικλέτας περιέγραψε τη στιγμή που λίγο έλλειψε να αποβεί μοιραία:

Advertisement

«Συμβαίνουν τα απίστευτα εδώ στην Ριτσώνα. Ελπίζουμε να είναι τα τελευταία. Μέσα στην ειδική διαδρομή, κλειστός δρόμος, ένα χιλιόμετρο κλειστό, πουλάει τρέλα μηχανόβιος, μπαίνει στην ειδική διαδρομή και στα χειρότερα τελευταία σημεία, τα πατημένα, μπαίνει μέσα στο δρόμο. Ευτυχώς εγώ και ο Ευθυμίου που ήμασταν μέσα στην ειδική είχαμε Άγιο και τον γλιτώσαμε και δεν συνέβησαν τα χειρότερα».

Ο Στάθης Κουκέσς

Τι είπε ο εκπρόσωπος των οδηγών

Μιλώντας για το περιστατικό ο εκπρόσωπος του ΣΟΑΑ (σύνδεσμος οδηγών αγώνων αυτοκινήτου), Ανδρέας Ντούσιας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα. Λυπάμαι και παρακαλώ όλο τον κόσμο να διαφυλάξει την ασφάλειά του. Εκλιπαρώ τους θεατές να κάθονται εκεί που τους λένε οι κριτές».

Ο Ανδρέας Ντούσιας
Advertisement