Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Land Rover Defender PHEV: Φορτίζει σε 30 λεπτά!

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover Defender PHEV: Φορτίζει σε 30 λεπτά!

Jaguar Land Rover PHEV

Land Rover Defender PHEV: Φορτίζει σε 30 λεπτά!

Jaguar Land Rover PHEV

Η φόρτιση του εμβληματικού off-road μοντέλου γίνεται άκοπα και σε χρόνο…dt. Παράλληλα, ενσωματώνει μια πληθώρα τεχνολογιών που του επιτρέπουν να προσπερνά κάθε είδους εμπόδιο.

Advertisement
Advertisement

Το Land Rover Defender κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης, αποτελώντας ένα εκ των πιο εμβληματικών off road οχημάτων. Πριν λίγους μήνες η Land Rover αναβίωσε το περιπετειώδες μοντέλο, εξοπλίζοντάς του με υπερσύγχρονες τεχνολογίες, αφθονία χώρων και ισχυρές επιδόσεις.

Το πορτραίτο του μοντέλου εμπλουτίζεται περαιτέρω χάρη στη διεύρυνση της γκάμας με μια plug-in υβριδική έκδοση, με την κωδική ονομασία P400e η οποία, όχι μόνο μειώνει καθοριστικά του περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά, παράλληλα, βελτιστοποιεί τις επιδόσεις και φυσικά την κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Το Land Rover Defender P400e, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρη έκδοση κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα θερμικό μοτέρ. Πιο αναλυτικά, το κινητήριο σύνολο απαρτίζει ένας 2λιτρος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 300 ίππων, καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 142 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων αντιστοιχεί σε 404 ίππους, η τελική ταχύτητα αποτυπώνεται σε 209 χλμ./ώρα, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 χλμ./ώρα περιορίζεται σε 5,6 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Το κινητήριο σύνολο, παράλληλα, περιλαμβάνει και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 19,2 kWh, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα και επιτρέπει στο Land Rover Defender να διανύσει 43 χλμ., χωρίς να σπαταλήσει σταγόνα βενζίνης. Η συγκεκριμένη απόσταση κρίνεται… υπερ-αρκετή για τις καθημερινές μετακινήσεις εντός της πόλης.

Advertisement

Όσον αφορά τη μεικτή κατανάλωση, αυτή αποτυπώνεται στα 3,3 λτ./100 χλμ., με το μοντέλο να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας (στην Ελλάδα) χάρη στις μειωμένες εκπομπές CO2, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 74 γρμ./χλμ., βάσει WLTP (64 gr/km κατά NEDC).

Advertisement

Ποιος είναι ο χρόνος φόρτισης του μοντέλου;

Το plug-in υβριδικό Land Rover Defender (P400e) διατίθεται μαζί με ένα καλώδιο φόρτισης Τύπου 3 (Mode 3), την ίδια ώρα που προαιρετικά προσφέρεται και ένα καλώδιο Τύπου 2.

Μέθοδος φόρτισης 3 (Mode 3) – Διάρκεια 2 ώρες σε wallbox 7 kWh για τη φόρτιση στο 80%

Advertisement

Πρόκειται για ελεγχόμενη μέθοδο φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), πραγματώνεται με τη χρήση σταθμών φόρτισης οι οποίοι επιτυγχάνουν ισχύ φόρτισης έως 44kW (63 A).

Μέθοδος φόρτισης 2 (Mode 2) – Διάρκεια 7 ώρες για τη φόρτιση στο 80%

Είναι ιδανική για τη φόρτιση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται πως το Land Rover Defender P400e μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή 50kW, με το 0-80% να ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Επιπροσθέτως, το μοντέλο διακρίνεται για την ιδιαίτερα ανθεκτική του κατασκευή, η οποία έχει δοκιμαστεί υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, σε κάθε τύπου έδαφος. Το Defender είναι ικανό… εκ φύσεως. Μπορεί να κατακτήσει ακόμη και τα πιο ακραία εδάφη και να μεταφέρει τους επιβάτες από την αστική ζούγκλα σε αμμώδη και παγωμένα περιβάλλοντα.

Σημειώνεται πως το Land Rover Defender plug-in hybrid διακρίνεται για τις ισχυρές εκτός δρόμου δυνατότητές του, χάρη στην πληθώρα συστημάτων όπως είναι τα All Wheel Drive, Terrain Response, Adaptive Dynamics, Hill Launch Assist, το κιβώτιο transfer twin-speed, το ενεργό ηλεκτρονικό διαφορικό (Electronic Active Deferential) και τα μεγαλύτερα ελαστικά. Η γωνία προσέγγισης  είναι 38 μοίρες, η γωνία προσπέλασης έως και 31 μοίρες και η διαφυγής 40 μοίρες!

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες