Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τις Porsche 718 Cayman GT4 και Boxster Spyder

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για τις Porsche 718 Cayman GT4 και Boxster Spyder

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τις Porsche 718 Cayman GT4 και Boxster Spyder

ΝΕΑ

Η Porsche εμπλουτίζει τη γκάμα της 718 με δύο εκδόσεις γεμάτες ένταση και κοινό χαρακτηριστικό τον 4.0λιτρο 6κύλινδρο boxer με 420 ίππους.Η Porsche 718 θεωρείται ως ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα και ισορροπημένα sports cars που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Είναι απολύτως λογικό, μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση με τον «σωστό» εξακύλινδρο boxer να αποτελεί διακαή πόθο κάθε pertrohead. Το τελευταίο διάστημα τα πρωτότυπα δοκιμών είχαν εντείνει την παρουσία τους στο Nurburgring και πλέον η Porsche βάζει τέλος στην περίοδο αναμονής παρουσιάζοντας και επίσημα την κλειστή Cayman GT4 αλλά και την ανοιχτή Boxster Spyder.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τις πιο καθαρόαιμες εκδόσεις των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν ως κοινό στοιχείο τον 4.0λιτρο εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer με απόδοση 420 ίππων και 42,8 χλγμ. ροπής. Πάντως παρά την πολύ υψηλή απόδοση ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων καθώς και με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ελέγχου της καύσης που διαθέτει η Porsche, προς όφελος της οικονομίας. Προς τέρψη των πιο παραδοσιακών και στις δύο περιπτώσεις ο κινητήρας συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με την μετάδοση φυσικά να γίνεται στους πίσω τροχούς. Και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα για τη μεν Cayman GT4 φθάνει τα 304 χλμ./ώρα ενώ για τη Boxster Spyder τα 301 χλμ./ώρα.

Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις το ζητούμενο είναι η απόλυτη απόδοση οπότε αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα GT4 γυρνά το Nurburgring δέκα δευτερόλεπτα ταχύτερα από την προηγούμενη. Σημαντικό βάρος έχει δοθεί στην αεροδυναμική με την νέα GT4 να έχει δανειστεί στοιχεία από την GT4 Clubsport όπως την σταθερή μεγάλη πίσω αεροτομή αλλά και το πίσω διαχύτη. Σύμφωνα με την Porsche το νέο μοντέλο έχει 50% μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη από τις απλές εκδόσεις της Cayman.

Advertisement
Advertisement

Τον ίδιο πίσω διαχύτη έχει και η Spyder με το χαρακτηριστικό καμπυλωτό κάλυμμα της κουκούλας, η οποία είναι η πρώτη Boxster που αναπτύσσει κάθετη αεροδυναμική δύναμη στον πίσω άξονα. Επίσης και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την ενεργή ανάρτηση PASM της Porsche με 30 χιλ. χαμηλότερο ύψος από τα συμβατικά μοντέλα καθώς και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης όπως και το σύστημα Porsche Torque Vectoring.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται κεραμικά φρένα ενώ για την GT4 υπάρχει και το πακέτο Clubsport με ρολμπαρ, σύστημα πυρόσβεσης και ζώνες έξι σημείων για τον οδηγό.

Advertisement

 

Advertisement