Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Πράσινο» για τη Volvo στην Κίνα

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Πράσινο» για τη Volvo στην Κίνα

ΝΕΑ

«Πράσινο» για τη Volvo στην Κίνα

ΝΕΑ

Σε λειτουργία θα τεθούν μέχρι τα τέλη του 2013 τρία εργοστάσια της Volvo Cars στην Κίνα, μετά την έγκριση της κυβέρνησης της χώρας. Τα εργοστάσια θα πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας της σουηδικής μάρκας, ανάλογες με αυτές που ισχύουν στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο παραγωγής στην πόλη Τσενγκντού θα αρχίσει να λειτουργεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Από τη μονάδα συναρμολόγησης στο Ντακίνγκ θα βγουν τα πρώτα αυτοκίνητα προ-παραγωγής λίγο πριν το τέλος του 2013, ενώ το εργοστάσιο θα είναι πλήρως επιχειρησιακό το 2014. Στην πόλη Ζανγκζιακού έχει δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής κινητήρων, οι οποίοι προορίζονται για τα δύο άλλα εργοστάια.

Στην κοινοπραξία που δημιουργήθηκε η Volvo Cars κατέχει το 30% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται στα χέρια της Geely Holding Group. Στον κινεζικό κολοσσό ανήκει ως γνωστόν η Volvo, όμως η σουηδική μάρκα έχει εξασφαλίσει αυτονομία στους τομείς της σχεδίασης και της μηχανολογίας, γεγονός που μεταφράζεται στο αυξανόμενο μερίδιό της στην Ευρώπη.