Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πούτιν: Ολα στο Κράτος – Και η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πούτιν: Ολα στο Κράτος – Και η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Πούτιν: Ολα στο Κράτος – Και η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ο Ρώσος Πρόεδρος κρατικοποιεί τα πάντα, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία και τη φυγή μεγάλων πολυεθνικών από την Ρωσία…

Advertisement
Advertisement

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας, προχώρησε σε ακόμα μια οικονομική κίνηση εσωστρέφειας θέλοντας να έχει τα πάντα κάτω από τον έλεγχο του Κρεμλίνου.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος Rolf περνάει «προσωρινά» στον δημόσιο έλεγχο για οικονομικούς λόγους. Η Rolf είναι ο μεγαλύτερος έμπορος αυτοκινήτων στη χώρα και ένας όμιλος που ελέγχει επίσης εταιρείες όπως η Danone και η Carlsberg.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Πούτιν «βάζει χέρι» σε μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακτά τον έλεγχο μιας εταιρείας που τον έλεγχο είχε ένας επιφανής Ρώσος επιχειρηματίας. Η Rolf ιδρύθηκε από τον Σεργκέι Πετρόφ και η έδρα της είναι στην Κύπρο, ενώ είναι η παλαιότερη και πιο σημαντικός έμπορος αυτοκινήτων στη χώρα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι του Κρεμλίνου τόνισαν ότι αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση και γίνεται για οικονομικούς λόγους λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης. Από την άλλη πλευρά όμως, ο Σεργκέι Πετρόφ που μένει μόνιμα στην Αυστρία, ανάφερε ότι προσωρινό σημαίνει μόνιμο στη Ρωσία και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ακόμα ένα χτύπημα στη θέληση για επενδύσεις στη Ρωσία.

Advertisement

Η κόντρα πάντως του Πετρόφ με τον Πούτιν και τη ρωσική κυβέρνηση δεν είναι καινούρια. Πίσω στο 2014 ο Ρώσος επιχειρηματίας είχε υπογράψει ένα υπόμνημα που κατηγορούσε τον Πούτιν για τις κινήσεις του στην περιοχή της Κριμέας, ενώ το 2019 η ρωσική κυβέρνηση κατηγόρησε τον Πετρόφ ότι μετακινούσε μεγάλα ποσά στο εξωτερικό και ανέβασε εσκεμμένα τις τιμές των αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως έκλεψε o Πούτιν επιβατικά αεροσκάφη δυτικών εταιριών;
Ποια είναι τα όπλα της «Αποκάλυψης» του Putin που τρέμει η Δύση;
Αυτή είναι η λιμουζίνα-φρούριο που γλίτωσε τον Πούτιν

Advertisement