Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Τροχαία τους κόβει κάθε μέρα πάνω από 650 κλήσεις

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Τροχαία τους κόβει κάθε μέρα πάνω από 650 κλήσεις

ΝΕΑ

Η Τροχαία τους κόβει κάθε μέρα πάνω από 650 κλήσεις

ΝΕΑ

Συνολικά βεβαίωσε 20.253 παραβάσεις σε μόλις ένα μήνα εκ των οποίων οι 795 σε βαθμό πλημμελήματος.

Advertisement
Advertisement

 

Ατίθασοι παραμένουν οι οδηγοί της Αττικής και μάλιστα η Τροχαία τον Οκτώβριο βεβαίωσε πάνω από 653 παραβάσεις καθημερινά στο οδικό δίκτυο της συγκεκριμένης Περιφέρειας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 20.253 παραβάσεις από τις οποίες 795 σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις (1.913) αφορούσαν σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και ακολουθούν 913 κλήσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 562 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 345 παραβάσεις για για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 60 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 254 κλήσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 187 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 34 κλήσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Παράλληλα τον Οκτώβριο σημειώθηκαν 592 τροχαία ατυχήματα με 673 παθόντες ενώ 12 συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Advertisement

Ειδικότερα τον 10ο μήνα του τρέχοντος έτους σημειώθηκαν 12 θανατηφόρα με 12 νεκρούς, 14 σοβαρά με 15 σοβαρά τραυματίες και 566 ελαφρά με 646 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Advertisement

Η Τροχαία Αττικής επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που έκοψε η Τροχαία πάνω από 5.900 κλήσεις σε ένα μήνα;
Σε μία ημέρα ελέγχθηκαν 1.000 οχήματα και κόπηκαν 234 κλήσεις!
Σοκ! Η Τροχαία έκοβε 655 κλήσεις καθημερινά στην Αττική