Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Volvo S90;

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Volvo S90;

ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Volvo S90;

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρία εξελίσσει ήδη το μοντέλο που θα διαδεχθεί το S80 και θα κυκλοφορήσει στις αγορές μέσα στο 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Στόχος της Volvo και του S90 είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η μεσαία premium κατηγορία, από τα καθιερωμένα BMW 5 και Mercedes-Benz E-Class, έως τα Audi A6 και την Jaguar XF. Μάλιστα, οι ιθύνοντες της εταιρίας πιστεύουν πως το νέο τους μοντέλο θα γνωρίσει πολύ μεγάλη απήχηση, ανάλογο του εντυπωσιακού XC90 που οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ισπανία και αναμένεται στην χώρα μας τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προϊοντικής στρατηγικής Lex Kerssemakers το S90 θα έχει αρκετά στοιχεία από το XC90 αλλά θα τα συνδυάζει σε ένα πιο ελκυστικό σύνολο, όπως αρμόζει σε μία μεγάλη λιμουζίνα. Στο S90 η Volvo προσδοκά να αυξήσει το ποσοστό των πωλήσεων της στην Κίνα και στις ΗΠΑ, με την συνδρομή και της βάγκον εκδοχής V90 που έχει πάρει ήδη το πράσινο φως.

Advertisement
Advertisement

Το S90 θα βασίζεται στην πλατφόρμα SPA και τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από την τετρακύλινδρη γκάμα του XC90 περιλαμβάνοντας και την plug-in υβριδική έκδοση T8 με την συνδυαστική ισχύς 400 PS. Πάντως, οι φήμες έχουν αρχίσει από τώρα και για το S100 που θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της δεκαετίας για να ανταγωνιστεί τα Audi A8, BMW 7, Mercedes S-Class, Jaguar XJ κ.α.