Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα πωλείται η ηλεκτρική Lamborghini;

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα πωλείται η ηλεκτρική Lamborghini;

ΝΕΑ

Πότε θα πωλείται η ηλεκτρική Lamborghini;

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο ναι μεν θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες αλλά το μοντέλο παραγωγής θα καθυστερήσει αρκετά.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Sant’Agata Bolognese λοιπόν θα κυκλοφορήσει με βάση ον προγραμματισμό της Lambporghini και θα έχει τη μορφή ενός πρακτικού (για Lamborghini) 2+ 2 grand tourer.

Πρόσθετες λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν από τους αξιωματούχους της φίρμας ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Στέφαν Βίνκελμαν, είχε δηλώσει ότι θα έχει «περισσότερη απόσταση από το έδαφος» από τα σπορ αυτοκίνητα της εταιρείας, αν και μικρότερη από την Urus.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τεχνικές προδιαγραφές, ο Βίνκελμαν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν θα βασίζεται σε πλατφόρμα αποκλειστικά για Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, θα επωφεληθεί από τις «συνέργειες του Ομίλου Volkswagen», όπως ακριβώς η Urus σχετίζεται μηχανικά με τις Bentley Bentayga , Porsche Cayenne, Audi Q7 και το λιγότερο φανταχτερό VW Touareg.

Advertisement

Η GT θα ακολουθήσει την αντικατάσταση των Urus S/Performante και Huracan, που θα αποκτήσουν ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης το 2024. Η ναυαρχίδα της Lamborghini, Reveulto είναι ήδη plug-in υβριδική, με το σύστημά της να έχει εξελιχθεί γύρω από έναν καινούργιο V12.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου EV της Lamborghini, το 2029, θα ακολουθήσει, όπως και πάλι ανάφερε ο ισχυρός άντρας της ιταλικής εταιρείας, η διάδοχος της Urus που επίσης θα είναι φουλ ηλεκτρική.

Advertisement

Εν τω μεταξύ, τα βιβλία παραγγελιών για την Huracan και την Urus, μόνο για κινητήρες εσωτερικής καύσης, έχουν κλείσει, καθώς η Lamborghini έχει ήδη βρει αγοραστές για την υπόλοιπη σειρά παραγωγής!

Για τη Reveulto καμμία νέα παραγγελία δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι οδηγούν οι αστέρες της Ρεάλ Μαδρίτης;
Πόσο θα περιμένετε για μια Lamborghini Revuelto (+ video)
Εν κινήσει η διάδοχος της Lamborghini Huracan (+video)