Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το Focus βενζίνης χωρίς τέλη κυκλοφορίας;

Ελλάδα 0:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα έρθει το Focus βενζίνης χωρίς τέλη κυκλοφορίας;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το Focus βενζίνης χωρίς τέλη κυκλοφορίας;

ΝΕΑ

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις «πράσινες εκδόσεις» των οικογενεικών αυτοκινήτων να είναι είτε diesel είτε υβριδικές. Η Ford προσφέρει όμως το βενζινοκίνητο Focus χωρίς περιορισμούς στους τομείς της κατανάλωσης και των ρύπων. Ήδη από τον Αύγουστο του 2013 είχαμε ενημερώσει σχετικά τους αναγνώστες του NewsAuto.gr για το λανσάρισμα έκδοσης με τον 1.0 EcoBoost που θα εκπέμπει στο περιβάλλον μόλις 99 g. CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η συγκεκριμένη έκδοση του 3κύλινδρου turbo αποδίδει 100 PS και συνδυάζεται με το «πακέτο» ECOnetic. Περιλαμβάνει σύστημα start/stop βεβαίως, νέες ρυθμίσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων, βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, ειδικά ελαστικά, και όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο κινητήρας του συγκεκριμένου Focus να εκπέμπει στο περιβάλλον 99 g/km CO2, αριθμός που το απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το πιο οικονομικό Focus 1.0 EcoBoost θα έρθει στην Ελλάδα προς τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2015, σε άγνωστες ακόμη τιμές. Μέχρι τότε, είναι διαθέσιμες και άλλες εκδόσεις του μικρομεσαίου Ford χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Αφορούν τον νέο 1.5 diesel με 95 και 120 PS (μέση κατανάλωση 3,8 lt/100 km και ρύποι 98 g/km).

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ τις τιμές πώλησης του νέου Focus στην ελληνική αγορά.