Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι τιμές του νέου Focus

Ελλάδα 0:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές του νέου Focus

ΝΕΑ

Οι τιμές του νέου Focus

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Ford Focus έχει ήδη έρθει στα μέρη μας και η ελληνική αντιπροσωπεία προχώρησε στην εντός συνόρων επίσημη παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το NewsAuto βρίσκεται εκεί και οδηγούμε την έκδοση με τον νέο 1500άρη diesel κινητήρα των 95 PS. Προσεχώς θα διαβάσετε στο Νο1 αυτοκινητικό site τις εντυπώσεις μας αλλά προς το παρόν σας δίνουμε δύο επιλογές: να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του 5θυρου Hatchback με τον 1500άρη EcoBoost κινητήρα των 180 PS που πραγματοποιήσαμε επί ισπανικού εδάφους (δείτε περισσότερα εδώ) αλλά και τις λεπτομέρειες που μοιράστηκαν μαζί μας οι άνθρωποι της Ford σχετικά με το ανανεωμένο μοντέλο.

Το νέο λοιπόν Focus ήρθε στην Ελλάδα με όπλο του την φρεσκαρισμένη εμφάνιση και την τραπεζοειδή μάσκα να δεσπόζει στο εμπρός μέρος, έχοντας όμως παράλληλα και το μεγαλύτερο εύρος επιλογών σε κινητήρες και συστήματά μετάδοσης που είχε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Στη χώρα μας, βασική επιλογή αποτελεί η 5θυρη έκδοση με τον χιλιάρη EcoBoost βενζινοκινητήρα απόδοσης 100 PS που συνεργάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, σε επίπεδο εξοπλισμού Trend, με το κόστος απόκτησης να ορίζεται στα 13.730 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης αλλά και προωθητικού προγράμματος.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ABS, ESP, Hill Launch Assist, EBA, 6 αερόσακοι, start/stop, σύστημα ανακατανομής της ροπής (Torque Vectoring Control), σύστημα MyKey, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέφτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, υπολογιστής ταξιδιού, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων, air condition, ενεργές γρίλιες ψυγείου καθώς και το σύστημα infotainment SYNC I.

Advertisement

Η έκδοση με τον ίδιο κινητήρα με αναβαθμισμένη απόδοση στα 125 PS και κιβώτιο 5 σχέσεων, η τιμή απόκτησης ανεβαίνει στα 15 χιλιάδες ευρώ ενώ με τον 1500άρη EcoBoost τον 150 PS στις 16.073 ευρώ.

Advertisement

Παραμένοντας στο μέτωπο της… βενζίνης, για το επίπεδο εξοπλισμού Business εφαλτήριο είναι τα 15.935 ευρώ, στο επίπεδο Titanium τα 18.450 και για το Titanium X τα 20.020 ευρώ. Όσο για τη Station Wagon έκδοση του νέου Focus, με τον 1000άρη των 100 PS και επίπεδο εξοπλισμού Trend, μπορεί να γίνει δικό σας από 14.863 ευρώ.

Περνώντας στις diesel επιλογές, η Ford προσφέρει το Focus με τον νέο 1500άρη απόδοσης 95 και 120 PS. Η βασική έκδοση Trend εφοδιάζεται με τον πρώτο και 6άρι μηχανικό κιβώτιο με τιμή απόκτησης τα 16.897 ευρώ ενώ στην πιο ισχυρή εκδοχή του εφαλτήριο είναι τα 18.074 ευρώ.