Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο Mazda3;

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα έρθει το νέο Mazda3;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο Mazda3;

ΝΕΑ

Η γκάμα της Mazda χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση και το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας έχει τα φόντα να πετύχει το στόχο του. Το νέο Mazda3 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες τόσο ως hatchback όσο και ως sedan και η έναρξη διάθεσής του στη χώρα μας προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Όπως σας έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα, θα εισαχθεί μόνο με τον ατμοσφαιρικό 1.5 βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι είναι εύκολα αντιληπτοί, καθώς ο 2λιτρος βενζίνης και ο 2.2 diesel θα έριχναν τους ιδιοκτήτες του Mazda3 στην… τσιμπίδα της εφορίας. Ο 1.5 Skyactive-G αποδίδει 100 PS και μέγιστη ροπή 15,3 kgm στις 4.000 rpm. Σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, βοηθά το ιαπωνικό hatch να επιταχύνει στα 100 km/h σε 10,8 sec και να φθάσει σε τελική ταχύτητα τα 182 km/h.
adobe creative suite

Όπως μάθαμε πάντως, προς τα τέλη του επόμενου έτους η Mazda θα λανσάρει και πετρελαιοκινητήρα με χωρητικότητα 1,5 lt. Πέρα από την υψηλότερη ροπή, θα εξασφαλίζει στο Mazda3 χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων ίσως κάτω από τα 100 g/km. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και κάτω από το καπό του μεγαλύτερου Mazda6, οπότε ίσως δούμε και το μεσαίο οικογενειακό κάποια στιγμή στα μέρη μας.

zp8497586rq
Advertisement
Advertisement