Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα εμφανιστούν οι 3κύλινδροι της Volvo;

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα εμφανιστούν οι 3κύλινδροι της Volvo;

ΝΕΑ

Πότε θα εμφανιστούν οι 3κύλινδροι της Volvo;

ΝΕΑ

Παράλληλα με το λανσάρισμα νέων μοντέλων και την ανανέωση των ήδη υπαρχόντων στη γκάμα της, η Volvo ασχολείται εντατικά με την έρευνα και την εξέλιξη στον τομέα των κινητήρων. Τα πρώτα δείγματα γραφής τα έχουμε δει με τα 4κύλινδρα σύνολα της οικογένειας Drive-E, με χωρητικότητα 2.000 cc και δυνατότητα απόδοσης έως 450 PS! Στη Volvo όμως εργάζονται και με λιγότερους κυλίνδρους και μικρότερο κυβισμό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο προγραμματισμός της σουηδικής μάρκας προβλέπει ότι έως το 2016 κάθε νέο Volvo να διατίθεται με μία τουλάχιστον έκδοση κινητήρα Drive-E, είτε είναι βενζίνης είτε πετρελαίου. Η συνέχεια θα αφορά τους 3κύλινδρους turbo, με 1.500 cc. Οι μηχανολόγοι θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος κυβισμός είναι ιδανικός για κινητήρες τριών κυλίνδρων, κάτι που βλέπουμε και στην περίπτωση της BMW και της ΜΙΝΙ, σε μοντέλα όπως η Σειρά 2 Active Tourer και το Cooper.

Η αρχή θα γίνει με τον 1.5 βενζίνης και ισχύ κοντά στα 150 PS για μοντέλα όπως το V40 και το S60. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Volvo θα παρουσιάσει πριν τα τέλη της δεκαετίας και ένα σουπερμίνι (με πιθανή ονομασία V20), το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει το 5θυρο ΜΙΝΙ και το Audi A1.

Advertisement
Advertisement

Οι κινητήρες Drive-E έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά από τη Volvo και κατασκευάζονται στη Σουηδία, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σκέβντε.