Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Performance;

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Performance;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Performance;

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του Tesla Model 3 που θα ξεπερνά τα 620 άλογα δεν αργεί να έρθει στη χώρα μας…

Advertisement
Advertisement

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Tesla είναι η μάρκα που άλλαξε τα δεδομένα, όχι μόνο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αλλά και στον τρόπο σκέψεις πολλών μάνατζερ κορυφαίων εργοστασίων στον κόσμο. Ο τρόπος που εισέβαλε στην αγορά, ο αντίστοιχος που προσέγγισε τον κόσμο, ακόμα και το πώς πουλάει αυτοκίνητα, έχουν γίνει… σεμινάρια, καθώς όλοι ψάχνουν να βρουν τη μαγική συνταγή που δημιούργησε ο Elon Musk.  

Εκ του αποτελέσματος ότι και να πούμε είναι λίγο, καθώς οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο μιλούν από μόνες τους. Ακόμα και στην Ελλάδα με τις μικρές υποδομές σε θέματα ηλεκτροκίνησης και την άρνηση του κόσμου για ηλεκτρικά, η Tesla έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

Το Model 3 είναι το μοντέλο που έχει πουλήσει χιλιάδες στη χώρα μας και με το νέο Model 3, η ζήτηση έχει αναθερμανθεί σημαντικά, κάτι που μεταφράζεται σε ταξινομήσεις.

Δύο εκδόσεις και περιμένουμε την… τρίτη

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν το εν λόγω μοντέλο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη έχει κίνηση στους πίσω τροχούς και αυτονομία 513 χιλιόμετρα ενώ από πλευράς επιδόσεων το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 201χλμ./ώρα. Η δεύτερη είναι τετρακίνητη, έχει αυτονομία 629 χιλιόμετρα αλλά προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Συγκεκριμένα από στάση για τα 100χλμ./ώρα χρειάζεται 4,4 δευτερόλεπτα και αναφορικά με την τελική ταχύτητα και σε αυτή την έκδοση το κοντέρ σταματά στα 201χλμ./ώρα.

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Model 3 είναι αυτό με την κωδική ονομασία Performance. Το συγκεκριμένο για το οποίο οι πληροφορίες βγαίνουν με το… τσιγκέλι, δεν αργεί να έρθει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, το πιο δυνατό Model 3 αναμένεται πριν από το καλοκαίρι και είναι σίγουρο πως θα βάλει σε… σκέψεις πολύ  κόσμο, αν αναλογιστούμε την επιτυχία που είχε το παλιό μοντέλο.

Να σημειώσουμε πως η έκδοση Performance αποδίδει περισσότερα από 620 άλογα, η ροπή του αγγίζει σχεδόν τα 690Nm και η αυτονομία φτάνει τα 530 χιλιόμετρα. Αναφορικά με τις επιδόσεις και στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 261 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η τιμή του ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, κάτι που αναμένεται να μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες…

Advertisement

* οι φωτογραφιες είναι αρχείου και αφορούν στο απλό Model 3