Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί πλήρως το νέο VW Amarok;

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα αποκαλυφθεί πλήρως το νέο VW Amarok;

ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί πλήρως το νέο VW Amarok;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του γερμανικού pick up βρίσκεται μία ανάσα από την πλήρη αποκάλυψη του.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου και θα συνοδεύεται από όλες τις τελικές λεπτομέρειες.

Από αυτά που γνωρίζουμε ήδη πάντως είναι το γεγονός ότι βασίζεται στο νέο Ford Ranger και για αυτό το λόγο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στο Silverton της Ν. Αφρικής. Το Amarok και το Ranger θα μοιράζονται μηχανικά μέρη σε μία προσπάθεια των δύο εταιρειών για ανταλλαγή τεχνολογιών και μείωσης του κόστους κατασκευής. Αυτό βέβαια αφήνει και ένα παράθυρο για ηλεκτρική εκδοχή του νέου Amarok, εφόσον αυτό βρίσκεται στα πλάνα και της Ford για το Ranger από το 2025.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των κοινών στοιχείων θα είναι και το infotainment αφής Sync 4 της Ford, με τους ανθρώπους των δύο εταιρειών να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην πρακτικότητα αλλά και στην εικόνα των δύο Pickup. Το Amarok πάντως θα διατεθεί λίγο μετά την αποκάλυψη του τόσο ως διπλοκάμπινο, όσο και με μονή καμπίνα, ενώ θα εφοδιάζεται όπως είναι φυσικό με σύστημα αυτόματης και μόνιμης τετρακίνησης.

Το γερμανικό pickup κλείνει δώδεκα χρόνια παρουσίας και 830.000 πωλήσεις, για να υποδεχθεί τη δεύτερη και αρκετά βελτιωμένη δεύτερη γενιά του. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, μετά από ενισχύσεις και εκτεταμένη χρήση χάλυβα, το ωφέλιμο φορτίο του θα φθάνει πλέον τα 1.200 κιλά, με την ικανότητα ρυμούλκησης να αγγίζει τους 3,5 τόνους. Πάντως για όσους ονειρεύονται τον θηριώδη V6 κινητήρα του Raptor, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι το μόνο στοιχείο το οποίο σίγουρα δεν θα μοιραστεί η Ford με το νέο Amarok.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο VW Amarok θα είναι (κάπως) έτσι
Ford Ranger Raptor: Πως γυρίστηκε το video της παρουσίασης (+video)
Η Ford κατοχυρώνει πατέντα με… παράθυρα αφής