Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Honda;

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Honda;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Honda;

ΝΕΑ

Με μία διαρροή στα διεθνή ΜΜΕ η Honda δίνει την πρώτη εικόνα από το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο crossover της.

Advertisement
Advertisement

Η Honda ανεβάζει ταχύτητα στα ηλεκτρικά της μοντέλα, δίνοντας στην δημοσιότητα μία πρώτη γεύση από το επερχόμενο Prologue. Πρόκειται για ένα rendering το οποίο μας δίνει μία ιδέα για την βασική σχεδιαστική προσέγγιση της ιαπωνικής εταιρίας για ένα αυτοκίνητο το οποίο εξελίσσει σε συνεργασία με την General Motors.

H Honda περιγράφει το design του Prologue ως μοντέρνα σκληροτράχηλο. Το εμπρός τμήμα είναι πολύ εντυπωσιακό, με γλυπτές γραμμές και ευδιάκριτο ένα φουτουριστικό στιλ. Τα φωτιστικά σώματα είναι φαρδιά και λεπτά, ενώ το κάτω μέρος διαθέτει κάθετα τμήματα στα οποία ενσωματώνονται τα φώτα ομίχλης.

Το πλαϊνό μέρος αναδεικνύει ένα αυτοκίνητο με πολύ ισορροπημένες αναλογίες, με εκτός δρόμου αναφορές όπως τα προστατευτικά πάνω στους θόλους των τροχών. Η είσοδος για την φόρτιση βρίσκεται εμπρός από τον οδηγό, ενώ οι καθρέπτες και οι χειρολαβές είναι σε μαύρο χρώμα.

Advertisement
Advertisement

Το σκίτσο μας δείχνει το Prologue από το εμπρός μόνο μέρος, και έτσι δεν έχουμε κάποια εικόνα για την σχεδιαστική προσέγγιση στο πίσω. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το πρώτο που η Honda σχεδίασε σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας καθώς η όλη διαδικασία έγινε την περίοδο της πανδημίας και έτσι το σχεδιαστικό τμήμα της εταιρίας στο Los Angeles έπρεπε να δουλέψει εξ αποστάσεως.

Προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες τεχνικές πληροφορίες για το Prologue. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Ultium της GM μαζί με τις μπαταρίες που την συνοδεύουν, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές σε ισχύ και αυτονομία.

Advertisement

Η Ηonda σκοπεύει να το φέρει στην αγορά το 2024, με το μοντέλο που θα βασίζεται στην δική της πλατφόρμα να έχει προγραμματιστεί για το 2026. Στα σχέδια είναι επίσης και ένα μοντέλο με τα σήματα της Acura το οποίο και αυτό θα είναι προϊόν συνεργασίας με την GM.

Mαζί με το Prologue η Honda έδωσε στην δημοσιότητα και μία εικόνα για το πως θα ανανεώσει την εικόνα των αντιπροσωπειών της. Μέχρι το 2030, η εταιρία θα απαιτήσει από τους dealers της να έχουν οπωσδήποτε έναν αριθμό από σταθμούς φόρτισης, ανάλογα με το πως θα έχουν διαμορφωθεί οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το νέο Honda CR-V
ZR-V: Το νέο SUV της Honda
Δοκιμή: Honda HR-V e:HEV