Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η ηλεκτρική Porsche Taycan (+τιμές)

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η ηλεκτρική Porsche Taycan (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η ηλεκτρική Porsche Taycan (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Μετά την έκθεση της Γερμανικής φίρμας στο Golden Hall, η Ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε και πάλι κάτι νέο. Aυτή τη φορά αφορά την έλευση της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Porsche στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

 

Αν η έκθεση των supercars στο premium εμπορικό κέντρο της Αθήνας είναι κάτι πρωτοποριακό για την Porsche και την Ελληνική αγορά, ο ερχομός της ηλεκτρικής Taycan φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης πιο κοντά. Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος γενικός διευθυντής της Porsche στην Ελλάδα αποκάλυψε στους συντελεστές της εκπομπής «Car Radio» του Τάκη Τρακουσέλλη, το πότε θα δούμε στην χώρα μας το πρωτοποριακό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα Taycan 4S, Turbo και Turbo S αποτελούν την γκάμα, με τους νεωτερισμούς να κατακλύζουν το μοντέλο. Δείτε για παράδειγμα την κορυφαία έκδοσή της (Turbo S) απόδοσης 761 ίππων, η οποία έχει:

  • Μόνιμη τετρακίνηση με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο σε κάθε άξονα
  • Τάση συστήματος 800V, διπλάσια απ’ ότι έχουμε συνηθίσει στα ηλεκτρικά οχήματα της αγοράς. Πέντε λεπτά σε ένα δίκτυο γρήγορης φόρτισης, αρκούν για να ανακτηθεί ενέργεια για 100 χιλιόμετρα.
  • Εντυπωσιακή επιτάχυνση όπου με αρωγό το Launch Control ορίζεται στα 2.8 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h και 9.8 δευτερόλεπτα για τα 0-200.
  • Τέσσερα  διαθέσιμα driving modes
  • Σύστημα ανάκτησης ενέργειας «Porsche Recuperation Management (PRM)» που αναπαράγει έως και το 90% της ενέργειας που παράγεται κατά την πέδηση.
  • Το Porsche Active Suspension Management (PASM) που προσαρμόζει τη λειτουργία των αμορτισέρ σε κάθε τροχό
  • Το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) που επιλέγει την κατάλληλη κατανομή πέδησης
  • Σύστημα τετραδιεύθυνσης
  • Αεροδυναμική απόδοση λόγω του ειδικά διαμορφωμένου πατώματος
  • Λειτουργία «Porsche Active Aerodynamics (PAA)» που περιλαμβάνουν το ενεργό πίσω σπόιλερ αλλά και τους ενεργούς εμπρός αεραγωγούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης περίπου 30.000 καταναλωτές από την Ευρώπη έσπευσαν να καταθέσουν 2.500 ευρώ έκαστος ως προκαταβολή για να εκδηλώσουν και έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της νέας Taycan.

Advertisement

Στην Ελλάδα οι πρώτες Porsche Taycan θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο τέλος Ιανουάριου στην έκθεση στο Golden Hall ενώ θα είναι διαθέσιμες προς πώληση στο τέλος Μαρτίου. Οι τιμές τους  ξεκινούν από τις 159.400 ευρώ για την έκδοση Turbo με τους 680 ίππους και η Turbo S με 761 ίππους κοστίζει 194.100 ευρώ ενώ αναμένεται η τιμή για την 4S.

Advertisement