Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται και τι αλλάζει στη νέα Ford Mustang;

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται και τι αλλάζει στη νέα Ford Mustang;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται και τι αλλάζει στη νέα Ford Mustang;

ΝΕΑ

Το πιο κλασικό και επιτυχημένο παγκόσμια σπορ αυτοκίνητο της Αμερικής πρόκειται να περάσει στην επόμενη γενιά του σε λιγότερο από δύο χρόνια και αναμένεται να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Η πιο πρόσφατη γενιά της Mustang, η καλύτερη και πιο “ευρωπαϊκή” στην οδική της συμπεριφορά μέχρι σήμερα, βρίσκεται κοντά μας από το 2015, με μία μικρή ανανέωση στο μεσοδιάστημα.

Ήδη λοιπόν είναι προφανές ότι αρχίζει να συμπληρώνει τον ωφέλιμο χρόνο της ζωής της, έστω αν ακόμα και τώρα παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική ως αγορά, κάτι πoυ αντανακλάται και από τα συνεχή ρεκόρ που κάνει σε πωλήσεις σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η νέα γενιά με τον κωδικό S650 σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην φάση της εξέλιξης και αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023, ως μοντέλο του 2024 για την Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Το πιο σημαντικό νέο που αναμένουμε στην καινούργια Mustang είναι κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στους νέους και πιο αυστηρούς κανονισμούς για τους ρύπους.

Πιθανόν πάντως αυτή η έκδοση να μην είναι διαθέσιμη εξ αρχής αλλά να προστεθεί σε μεταγενέστερη φάση της ζωής του νέου μοντέλου.

Advertisement

Έντονη είναι η φημολογία ότι η νέα Mustang θα αποκτήσει και τετρακίνητη έκδοση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κάποιοι που έχουν καταφέρει να δουν τα αυτοκίνητα δοκιμών έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχει και μοντέλο το οποίο είναι εμφανές ότι είχε μετάδοση και στον πίσω άξονα.

Advertisement

Αυτό πάντως, αν όντως συμβεί, θα είναι μία ακόμα μεγάλη αλλαγή για την επόμενη Mustang που θα την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά (έστω και αν χαθεί κάτι από την πισωκίνητη γοητεία τόσων δεκαετιών).

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι δεν θα διαθέτει ένα εντελώς νέο πλαίσιο αλλά θα χρησιμοποιεί μία αρκετά εξελιγμένη έκδοση του υπάρχοντος.

Advertisement

Σχετικά με τους κινητήρες δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές, με τον 2.3 Εcoboost και τον Coyote V8 των 5 λίτρων να αποτελούν το δίπτυχο πάνω στο οποίο θα βασιστεί και το νέο μοντέλο. Ίσως αργότερα προστεθεί και ο τούρμπο V8 των 5,2 λίτρων, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την υβριδική έκδοση που προαναφέραμε.

Σε όλες τις παραπάνω φήμες έρχεται να προστεθεί άλλη μία που θέλει την κουπέ σπορ Mustang να γίνεται και αυτή ηλεκτρική από το 2028, κάτι που σημαίνει ότι η επερχόμενη νέα γενιά θα είναι μάλλον και η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα έκδοση Ford Mustang Shelby GT500KR με 912 ίππους
Τέσσερις Ford Mustang Shelby GT500 κλάπηκαν μαεστρικά από το εργοστάσιο
Αποκάλυψη: Ιδού η πρώτη, απίστευτη Mustang Mach1 που πουλήθηκε στην Ελλάδα (τιμή)