Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται η Porsche Mission E Cross Turismo;

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται η Porsche Mission E Cross Turismo;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται η Porsche Mission E Cross Turismo;

ΝΕΑ

Πριν από ένα περίπου μήνα η Porsche αποκάλυψε τα πλάνα της για την έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικής Mission E, την οποία θα βαφτίσει Taycan. Τι θα γίνει όμως με την Mission E Cross Turismo;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο λόγος για το πρωτότυπο που αναπάντεχα παρουσίασαν στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης οι Γερμανοί. Που παρατάχθηκε δίπλα στη Mission E ως το… μεγαλύτερο και πιο περιπετειώδες αδερφάκι του. Θα εξελιχθεί σε ένα ηλεκτρικό crossover παραγωγής;

Αυτό το ερώτημα πλανάται έκτοτε και όλα δείχνουν πως σύντομα θα απαντηθεί. Στο πλαίσιο δοκιμής της τετρακίνητης Mission E Cross Turismo από το Automobile Magazine, ο επικεφαλής των ηλεκτροκίνητων Project της Porsche, Stefan Weckbach, παραδέχθηκε πως δουλεύουν πάνω σε αυτό το μοντέλο έχοντας στο μυαλό τους την μαζική παραγωγή του, χωρίς όμως να έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως για κάτι τέτοιο.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι προμηθευτές μερών που ενσωματώνονται στο εν λόγω όχημα, έχουν ενημερωθεί πως αυτό θα συμβεί το 2021. Όπως ακριβώς έλεγε και το δικό μας ρεπορτάζ πριν από μερικούς μήνες. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθούμε στην πρόβλεψη αυτή!

Porsche-Mission-E-Cross-Turismo-Concept-b640

Ως… concept car, η Mission E Cross Turismo παίρνει ώθηση από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 600 PS και 900 Nm ροπής. Τα 0-100 km/h θα επιτυγχάνονται σε λιγότερα από 3.5sec ενώ τα 0-200 σε λιγότερα από 12sec, με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 250 km/h.

Advertisement

Η Porsche κάνει λόγο για συνολική αυτονομία 500 χιλιομέτρων, με το 80% των μπαταριών της να φορτίζονται σε μόλις 15 λεπτά!

Porsche-Mission-E-Cross-Turismo-Concept-e640

Advertisement