Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Mercedes SLR McLaren 722 S Roadster;

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Mercedes SLR McLaren 722 S Roadster;

ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Mercedes SLR McLaren 722 S Roadster;

ΝΕΑ

Η Roadster εκδοχή της Mercedes SLR McLaren 722 S του Γερμανικού supercar από το 2009, έχει λιγότερα από 5.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της και αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη της.

Advertisement
Advertisement

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πλέον σπάνια μοντέλα από τη σύγχρονη εποχή της Mercedes.  Η συνεργασία με τη McLaren έδωσε το 2006 την coupe εκδοχή, ενώ ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε η roadster. Το 2009, παρουσιάστηκε η έκδοση 722 S που είχε ως αφορμή τη νίκη του Sir Stirling Moss στον θρυλικό αγώνα Mille Miglia του 1955 (στις 07:22 ξεκίνησε την προσπάθειά του- εξ ου και ο αριθμητικός κωδικός της έκδοσης).

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση αυτή, παρήχθη μόνο σε 150 μονάδες, οι 24 από τις οποίες έφτασαν στην αγορά των ΗΠΑ. Μια από αυτές, είναι και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που πωλείται μέσω δημοπρασίας από το Bring a Trailer. Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο θα φτάσει η τιμή για να αλλάξει χέρια αυτή η πολύ ιδιαίτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Mercedes. Θυμίζουμε πάντως, πως μια προηγούμενη περίπτωση δημοπρασίας για ένα coupe 722 S, είχε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο κινητήρας της 722 S είναι ίδιος με την «απλή» SLR, μόνο που στη συγκεκριμένη έκδοση αποδίδει 650 ίππους και 820 Nm ροπής. Στο μπροστινό μέρος εντοπίζεται μεγαλύτερο σπόιλερ από ανθρακόνημα, ενώ πίσω είναι διαφορετικός και ο διαχύτης σε σχέση με την SLR. Στην καμπίνα, κυριαρχεί το δέρμα με τις κόκκινες ραφές και η ποιοτική αλκαντάρα σε πολλές επιφάνειες.

Advertisement

Η τελική ταχύτητα της 722 S Roadster είναι 334 χλμ./ώρα, ενώ για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το αυτοκίνητο χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε σε τι τιμή θα αλλάξει χέρια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το κοντέρ του να γράφει μόλις 2.700 μίλια (4.345 χιλιόμετρα).

Advertisement