Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό TOGG των Τούρκων;

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό TOGG των Τούρκων;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό TOGG των Τούρκων;

ΝΕΑ

H TOGG ανακοίνωσε ότι στις 29 Οκτωβρίου θα αρχίσει η παραγωγή του νέου μοντέλου της το οποίο στοχεύει να εξάγει και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, όπως έχει ανακοινωθεί.

Advertisement
Advertisement

Η 29η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία όπου η Τουρκία πραγματοποιεί τη Γιορτή της Δημοκρατίας. Όπως ανακοινώθηκε, εκείνη την ημέρα θα γίνουν τα εγκαίνια του εργοστασίου τής TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş) που βρίσκεται στην περιοχή Gemlik, στην Προύσσα, και θα ξεκινήσει η παραγωγή τού νέου μοντέλου της.

 

Αυτό ανακοίνωσε o κ. Mustafa Varank, ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τους εορτασμούς. Το νέο μοντέλο της Togg είναι ένα μοντέλο C-SUV και θα διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία, όπως έχει γίνει γνωστό.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Varank δήλωσε σχετικά: «Επενδύσαμε στη σωστή τεχνολογία στην κατάλληλη στιγμή. Η πολιτική τής εταιρείας είναι να μην κάνουμε κακό στα ζώα», θέλοντας να τονίσει ότι οι επενδύσεις στο εσωτερικό του νέου αυτοκινήτου θα είναι από φυτικές πρώτες ύλες και από ανακυκλωμένα υλικά και δεν θα χρησιμοποιηθεί δέρμα.

Ο κ. Gürcan Karakaş, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TOGG, αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία για το νέο μοντέλο της. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν θα αρχίσει η διάθεση του αυτοκινήτου στην αγορά θα υπάρχουν SUV της κατηγορίας μικρομεσαίας κατηγορίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρά πολλά ηλεκτροκίνητα. Για τον λόγο αυτό θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ό,τι αφορά στις τιμές πώλησης».

Advertisement

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτές, είπε ότι για την απόκτησή του θα απαιτείται ποσό που θα είναι παραπλήσιο με αυτό των ανταγωνιστών του. Ως τέτοιους προσδιόρισε τα Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, Opel Grandland X, Peugeot 3008 και Volkswagen Tiguan, μοντέλα τα οποία στην τουρκική αγορά κοστίζουν από περίπου 1.000.000-1.200.000 (τουρκικές) λίρες (περίπου 55.690 – 66.710 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Μάλλον ακριβό θα είναι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με πληθωρισμό πάνω από 100%, οι Τούρκοι επενδύουν στα αυτοκίνητα
Οι Τούρκοι δοκιμάζουν εντατικά το ηλεκτρικό Togg SUV
Αιφνιδιαστική Τουρκική επίθεση στην Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

 

 

Advertisement