Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιας εταιρίας εργοστάσιο στη Ρουμανία αγοράζουν οι Τούρκοι;

Ελλάδα 1:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιας εταιρίας εργοστάσιο στη Ρουμανία αγοράζουν οι Τούρκοι;

ΝΕΑ

Ποιας εταιρίας εργοστάσιο στη Ρουμανία αγοράζουν οι Τούρκοι;

ΝΕΑ

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αρκείται μόνο στο να μαζεύει επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά προχωρά και σε εξαγορές στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Παρά τον πόλεμο -όπου ο Ερντογάν τηρεί την παραδοσιακή στάση του “επιδέξιου ουδέτερου- και τις σημαντικές αναταράξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, οι Τούρκοι συνεχίζουν να αναπτύσσουν την παραγωγική τους δυνατότητα σε αυτοκίνητα, τόσο μέσα στην χώρα όσο και στο εξωτερικό.

Έτσι μετά τις νέες επενδύσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα με την δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής μπαταριών λίγο έξω από την Άγκυρα, το τουρκικό παρακλάδι της Ford, η Ford Otosan θα επενδύσει 575 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του εργοστασίου της εταιρίας στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Advertisement
Advertisement

Η Ford Otosan, μία κοινοπραξία μεταξύ της Ford και της τουρκικής Koc Holding, θα πληρώσει επιπλέον 140 εκατομμύρια ευρώ στην Ford μέσα στην επόμενη δεκαετία ανάλογα με την πορεία της παραγωγικής διαδικασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο στην Κραϊόβα παράγει τα Puma και Ecosport. Και θα ξεκινήσει να παράγει το Courier μαζί με το Puma μέσα στην επόμενη χρονιά, ενώ θα ακολουθήσουν και οι ηλεκτρικές εκδόσεις και των δύο μέσα στο 2024.

Advertisement

H Ford Otosan έχει ήδη ανακοινώσει επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιό της στην Τουρκία, και θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά στην Ρουμανία με τραπεζικά δάνεια. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

H Ford Otosan σχεδιάζει επίσης να αρχίσει την παραγωγή των ηλεκτρικών και υβριδικών εκδόσεων του Transit μέσα στο επόμενο έτος. Ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί το σχέδιο που προαναφέραμε, σε συνεργασία με την κορεάτικη εταιρία κατασκευής μπαταριών SK On, για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Τουρκία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: To Puma θα γίνει και ηλεκτρικό
Η Ford φέρνει τρία νέα ηλεκτρικά crossover στην Ευρώπη
Ποια εταιρία επέλεξε την Τουρκία για εργοστάσιο μπαταριών;