Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Opel;

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Opel;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Opel;

ΝΕΑ

Ένα από τα αστέρια της έκθεσης του Παρισιού είναι το Ampera-e. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel (το πρώτο Ampera είχε και κινητήρα εσωτερικής καύσης), με αυτονομία 400 km που το φέρνει σε θέση ισχύος έναντι του ανταγωνισμού. Η γερμανική μάρκα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή πώλησής του στην Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να κάνει στη γαλλική πρωτεύουσα. Όμως η έναρξη διάθεσής του «αδελφού» Chevrolet Bolt στις Ηνωμένες Πολιτείες μας δίνει μία τάξη μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Καταρχάς να πούμε ότι η Opel είχε εδώ και μήνες αφήσει να εννοηθεί ότι το Ampera-e θα πωλείται κοντά στις 30.000 ευρώ. Η τιμή του Bolt στις ΗΠΑ αρχίζει από τα 37.495 δολάρια, όμως σε ορισμένες πολιτείες οι ιδιοκτήτες του μπορεί να εξασφαλίσουν επιδότηση έως 7.500 δολάρια, γεγονός που ρίχνει την τιμή του κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 30.000 δολαρίων.

Προφανώς και στην Ευρώπη η General Motors θα προσπαθήσει να διατηρήσει την τιμή του ηλεκτρικού hatchback κοντά στο όριο των 30.000 ευρώ, μετά από εκπτώσεις που προσφέρουν κυβερνήσεις όπως η Γαλλία και η Νορβηγία, προκειμένου να προωθήσουν τη στροφή προς οχήματα μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό μοτέρ και τις επιδόσεις του Opel Ampera-e.