Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο σπορ θα είναι το νέο Mazda RX-9;

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο σπορ θα είναι το νέο Mazda RX-9;

ΝΕΑ

Πόσο σπορ θα είναι το νέο Mazda RX-9;

ΝΕΑ

Τα Mazda των ονείρων μας, τα Mazda της νεολαίας ή όσων αισθάνονται έτσι, είναι αναμφισβήτητα η σειρά RX. Μετά τα πολύκροτα RX-7 και RX-8 του χθες, έρχεται η σειρά του νέου RX-9, το οποίο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως κάτω από το αεροδυναμικό σουλούπι (χαμηλό ύψος και κέντρο βάρους, έντονες καμπύλες και πίσω τμήμα από Ζ4) του RX-9 θα αναπνέει ένα νέο περιστροφικό σύνολο με τον κωδικό «SkyActiv-R», το οποίο αναμένεται να συνεργάζεται παρακαλώ με έναν ηλεκτροκινητήρα. Οι καιροί δυστυχώς άλλαξαν και ανάγκη να μειωθούν περαιτέρω οι εκπεμπόμενοι ρύποι, δεν επέτρεπαν διαφορετική λύση, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί και η απόδοση του κινητήρα.

Επίσημα χείλη μέσα από τη Mazda αναφέρουν με κατηγορηματικό τρόπο για να καθησυχάσουν και το ενθουσιώδες κοινό πως ο ηλεκτροκινητήρας θα λειτουργεί επικουρικά και δεν είναι αυτός που θα κινεί αποκλειστικά το RX-9. Για παράδειγμα, οι μπαταρίες του δεν θα έχουν μεγάλο βάρος, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί ο σπορ χαρακτήρας της ιαπωνικής κατασκευής που παραδοσιακά υιοθετεί η σειρά RX.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, αν μας ρωτάτε ποιο από όλα τα RX ήταν εκείνο που έκανε την καρδιά μας να χτυπήσει περισσότερο στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως κλείνουμε το μάτι σε εκείνο το ακραίο σχεδιαστικά αλά-Batman RX-7 της δεκαετίας του ΄90, με τα δυο τούρμπο (ένα χαμηλά και ένα ψηλότερα) αλλά το κυριότερο, την «ανδρική» υπερστροφική συμπεριφορά στο δρόμο.