Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η Lamborghini του Ντόναλτ Τραμπ;

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πωλείται η Lamborghini του Ντόναλτ Τραμπ;

ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η Lamborghini του Ντόναλτ Τραμπ;

ΝΕΑ

Ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής είχε στην κατοχή του μια Lamborghini Diablo VT Roadster του 1997 η οποία πωλείται σε πλειστηριασμό.

Advertisement
Advertisement

Ο Ντόναλτ Τράμπ έχει στην κατοχή του μια μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών η αξία της οποίας ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται στον αμερικανικό Τύπο.

Ένα από αυτά ήταν και η συγκεκριμένη Lamborghini Diablo VT Roadster του 1997 την οποία ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ και δισεκατομμυριούχος είχε στην κατοχή του για πέντε χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2002..

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο BarrettJackson. Όπως ανακοινώθηκε, μετά τον Τράμπ ανήκε σε ακόμα δύο ιδιοκτήτες και έχει στο οδόμετρό του 39.661 χλμ.

Η Diablo VT Roadster παρουσιάστηκε το 1995 και ήταν η ανοιχτή εκδοχή της Diablo VT (η οποία παρουσιάστηκε δύο χρόνια νωρίτερα, το 1993). Τα αρχικά «VT» προσδιορίζουν το συνεκτικό σύστημα τετρακίνησης «Viscous Traction»που διέθετε το supercar, το οποίο μετέδιδε μέχρι και το 25% της ροπής στον εμπρός άξονα, όταν οι πίσω τροχοί έχαναν την πρόσφυσή τους.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει ο οίκος δημοπρασιών, το εν λόγω όχημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν διαθέτει ρεζέρβα αλλά έχει όλα τα επίσημα έγγραφά του, όπως και την εργαλειοθήκη της Lamborghini.

Advertisement

Το αμάξωμά του είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα «Blu Le Mans» το οποίο ήταν ειδική παραγγελία για τον Τράμπ. Επίσης, στο εσωτερικό του υπάρχει διχρωμία μαύρης και λευκής δερμάτινης επένδυσης, ενώ στην πόρτα του οδηγού υπάρχει η τοποθετημένη η ένδειξη «Donald Trump 1997 Diablo».

Επιπλέον, στον εξοπλισμό της, η Diablo VT Roadster διαθέτει σύστημα κλιματισμού με ψηφιακές ενδείξεις και ηχοσύστημα της «Alpine». Το αυτοκίνητο δεν είναι σίγουρο ότι πληρώθηκε από τον ίδιο τον Τράμπ ή του παραχωρήθηκε από την ιταλικής εταιρεία για λόγους προώθησή της.

Advertisement

Τέλος, διαθέτει V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 5,7 λίτρων ο οποίος αποδίδει 499 ίππους και μέγιστη ροπή 582 Nm και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Για το 0-100 χλμ./ώρα επιταχυνόταν σε 4,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 325 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο γκαράζ του Donald Trump
Η Lamborghini γιόρτασε στην Ελλάδα τα 60 χρόνια της
Τρελά λεφτά για την Countach που οδήγησε ο Ντι Κάπριο!