Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πληρώνεις αν δεν έχεις ρεζέρβα στο αυτοκίνητο;

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πληρώνεις αν δεν έχεις ρεζέρβα στο αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Πόσο πληρώνεις αν δεν έχεις ρεζέρβα στο αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Βαρύς ο πέλεκυς του ΚΟΚ όταν το αυτοκίνητο δεν έχει ρεζέρβα. Τι ισχύει στην περίπτωση που το όχημα εφοδιάζεται με κιτ επισκευής ή ειδικά ελαστικά;

Advertisement
Advertisement

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ξεκάθαρος και επιβάλλει πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται με αυτόν. Τουλάχιστον αυτό ξέρουμε, γιατί στην πράξη οι παρανομίες δίνουν και παίρνουν και φυσικά δεν τιμωρούνται και τόσο συχνά.

Το έχουμε γράψει και το έχουμε τονίσει πολλές φορές στο Newsauto, πως οι παραβάσεις είναι τόσες πολλές που ακόμα και οι άνδρες της Τροχαίας αδυνατούν να τις γνωρίζουν. Χιλιάδες θα λέγαμε, οπότε όσο ζεις μαθαίνεις και φυσικά το ίδιο ισχύεις και για τους χρήστες των οχημάτων.

Μία παράβαση που ίσως να μην έχουμε σκεφτεί αφορά τον εφεδρικό τροχό ή αλλιώς την ρεζέρβα. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, στα επιβατικά οχήματα η έλλειψη εφεδρικού τροχού τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ. Ωστόσο δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά κυρίως η αφαίρεση των αδειών (δίπλωμα, άδεια αυτοκινήτου κλπ) για 10 ημέρες και ακινητοποίηση του αυτοκινήτου μέχρι την… αποκατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Τι ισχύει με τα κιτ επισκευής;

Να σημειώσουμε πως τα περισσότερα καινούργια οχήματα δεν διαθέτουν ρεζέρβα αλλά κιτ επισκευής ελαστικού ή ειδικά ελαστικά που έχουν η δυνατότητα να κινούνται και χωρίς αέρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο και ο οδηγός συνεχίζει κανονικά το δρόμο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα: Και οι ΔΙΑΣ θα κόβουν κλήσεις
Ποια είναι η νέα τιμή του Jeep Avenger;
Με άρωμα Dakar ο νέος πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas