Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το τρακάρισμα σε μία Lamborghini; (+video)

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το τρακάρισμα σε μία Lamborghini; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το τρακάρισμα σε μία Lamborghini; (+video)

ΝΕΑ

Ο ιδιοκτήτης μίας Lamborghini Aventador είχε ένα άσχημο τρακάρισμα. Και οι περιπέτειες αρχίζουν από εκεί και μετά.

Advertisement
Advertisement

Η κατοχή και η χρήση ενός supercar είναι υπόθεση για πολύ λίγους ανθρώπους με αρκετά χρήματα. Το κόστος της αγοράς ενός αυτοκινήτου όπως μια Lamborghini Aventador είναι μόνο η μία όψη. Η συντήρηση του είναι επίσης μία εξαιρετικά δαπανηρή ιστορία. Τι γίνεται όμως σε ένα τρακάρισμα;

Εκεί, όπως βλέπουμε στο video που παραθέτουμε, αρχίζουν οι πραγματικές περιπέτειες για τον ιδιοκτήτη. Περιπέτειες που κοστίζουν σε χρόνο και πολύ περισσότερο σε χρήμα.

Ο συγκεκριμένος Γάλλος ιδιοκτήτης μιας Lamborghini Aventador είχε μια κακιά στιγμή, καθώς βγήκε από τον δρόμο με πολλά χιλιόμετρα, στην πίστα του Μάνι Κουρ.

Advertisement
Advertisement

Το τρακάρισμα ήταν αρκετά δυνατό, αλλά όχι σε βαθμό που να μην μπορεί να επισκευαστεί. Έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στην αποκατάσταση των βλαβών, αναλαμβάνοντας και το κόστος.

Όπως βλέπουμε στο video για να γίνει η επισκευή ενός τέτοιου αυτοκινήτου χρειάζεται μεγάλη υπομονή, αρκετό ψάξιμο και πάρα πολλά χρήματα για ξόδεμα.

Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε καταστραφεί το ταμπλό (είχαν ανοίξει οι αερόσακοι), το κάθισμα του οδηγού, ο πίσω προφυλακτήρας, η πίσω αεροτομή, τα φωτιστικά σώματα, και πολλά ακόμα εξαρτήματα.

Advertisement

Το πλαίσιο από carbon fiber δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα, αν και χρειάστηκε να έρθει ειδικός μηχανικός από την Ιταλία για να το ελέγξει, υπηρεσία που κόστισε περί τα 5.000 ευρώ.

Advertisement

Για την ολοκλήρωση της επισκευής χρειάστηκαν 158 ώρες, προς 140 ευρώ την ώρα εργατικά. Το σύνολο της επισκευής, σε εργασία και ανταλλακτικά, έφθασε τα 119.000 ευρώ. Και η όλη διαδικασία κράτησε 10 βασανιστικούς μήνες, σε ψάξιμο, τρεξίματα, εργασίες και διαρκή έξοδα.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν και άλλοι μήνες με επισκευές και προβλήματα (αλλά και αταξίες από την πλευρά του οδηγού), που ανέβασαν το κόστος στα 300.000 ευρώ Το μέγεθος είναι πραγματικά εξωπραγματικό, ιδίως αν σκεφτούμε ότι καινούργιο το αυτοκίνητο κόστισε στον ιδιοκτήτη του 340.000 ευρώ.

Βέβαια, όπως θα δούμε στο video ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης της Lamborghini δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς το γκαράζ του είναι γεμάτο και από άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Advertisement

Έχουν και οι πλούσιοι τα προβλήματά τους και ευτυχώς υπάρχει το Youtube για να καταλαβαίνουμε τον… πόνο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η διάδοχος της Lamborghini Aventador έφυγε με… γερανό!
Plug in υβριδική η επόμενη Lamborghini Aventador
Lamborghini Aventador Ultimae, το τέλος του είδους (video)