Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan Ariya ήρθε στην Ευρώπη. Πόσο κοστίζει;

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Nissan Ariya ήρθε στην Ευρώπη. Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Το Nissan Ariya ήρθε στην Ευρώπη. Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Ξεκινά η εμπορική πορεία του ηλεκτρικού SUV της Nissan με πρώτο σταθμό τη Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί προέρχεται και η αποκάλυψη σχετικά με τη τιμή πώλησης του Ariya, οι πρώτες παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το εντυπωσιακό SUV θα ξεκινά από 46.400 ευρώ για την πλέον προσιτή έκδοση Advance με μπαταρία 63 kWh και αυτονομία -σύμφωνα με τον κύκλο WLTP- μέχρι 403 χιλιόμετρα.

Αμέσως μετά η ενδιάμεση 87 kWh Evolve, μαρτυρά τη μπαταρία χωρητικότητας 87 kWh, με αυτονομία που φθάνει τα 520 χλμ. και τιμή πώλησης 57.400 ευρώ. Η παραπάνω έκδοση θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE θα πρέπει να καταβάλει 3.000 ευρώ επιπλέον.

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο Ariya θα παρέχει τη δυνατότητα για φόρτιση 22 kW με κόστος 1.000 ευρώ επιπλέον, με την παράδοση όμως του οποίου να εκτιμάται για τον Μάρτιο του 2023.

Θυμίζουμε ότι το Ariya είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που αντιπροσωπεύει τη νέα «εξηλεκτρισμένη» εταιρική ταυτότητα της Nissan, ανοίγοντας τον δρόμο προς μια νέα εποχή στην αυτοκίνηση, όπου η ηλεκτροκίνηση, η βελτιστοποιημένη μορφοποίηση της πλατφόρμας και η τεχνολογία AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) εκτός οχήματος, θα γίνουν στάνταρ.

Advertisement

Το Ariya κατασκευάζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Renault-Nissan-Mitsubishi, έχει μήκος 4.595 χλστ. και υιοθετεί ένα πολύ ντιζαϊνάτο αμάξωμα, που υιοθετεί τη νέα φιλοσοφία αισθητικής της μάσκας με την ονομασία «Διαχρονικός Ιαπωνικός Φουτουρισμός».

Διαβάστε επίσης:
Πλησιάζει η ώρα του Nissan Ariya (video)
Nissan Ariya: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό ιαπωνικό crossover-coupe
Nissan Ariya: Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τη φίρμα;

Advertisement