Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το νέο Peugeot E-3008;

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το νέο Peugeot E-3008;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το νέο Peugeot E-3008;

ΝΕΑ

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-3008 παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και έδειξε  την καινούργια κατασκευαστική φιλοσοφία της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Είναι η τρίτη γενιά του crossover/SUV μοντέλου της γαλλικής εταιρείας το οποίο χαρακτήρισε σε μεγάλο βαθμό την αισθητική στα μοντέλα της. Αν δει κάποιος την μορφή καθεμιάς από αυτές θα διαπιστώσει ότι είναι σημαντικά διαφορετική σε κάθε διαδοχή της.

To νέο 3008 παρουσιάστηκε πρώτα στην αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, δηλαδή το E-3008. Ως γνωστόν, η Peugeot, ως μέλος του Ομίλου Stellantis, προτάσσει την ηλεκτροκίνηση στα νέα μοντέλα της υπό το πρίσμα να μετατραπεί σε κατασκευαστή αποκλειστικά αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας κίνησης από το 2030 και έπειτα.

Το E-3008 άρχισε να διατίθεται σταδιακά στην ευρωπαϊκή αγορά. Μία από τις βασικότερες είναι αυτή της Γαλλίας στην οποία τα μοντέλα της εταιρείας έχει καλή εμπορική πορεία, παραδοσιακά.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot ανακοίνωσε τις τιμές πώλησής του στη γαλλική αγορά. Εκεί, η βασική τιμή του ξεκινά από τα 44.990 ευρώ στην έκδοση Allure.

Θυμίζουμε ότι το E-3008 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του, την απόδοσή του και τη μετάδοση της ροπής στους τροχούς.

Advertisement

Η πρώτη, διαθέτει συσσωρευτές 73 kWh οι οποίες δίνουν στο αυτοκίνητο μέγιστη θεωρητική αυτονομία 525 χλμ. (κατά «WLTP»). Είναι δικίνητη και η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 213 ίππους.

Η δεύτερη, η οποία ονομάζεται «Long Range», διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 98 kWh οι οποίες δίνουν στο E-3008 μέγιστη θεωρητική αυτονομία που φτάνει τα 700 χλμ. (κατά «WLTP»). Και αυτή είναι δικίνητη, όμως η μέγιστη ισχύς της φτάνει τους 231 ίππους.

Advertisement

Τέλος, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Peugeot διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας αποδίδει μέγιστη ισχύ 213 ίππους, ο άλλος 113 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοσή τους φτάνει τους 326 ίππους.

Το E-3008 Dual Motor, όπως ονομάζεται, έχει μπαταρίες 73 kWh οι οποίες τού δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 525 χλμ. (κατά «WLTP»), σύμφωνα με την Peugeot.

Advertisement