Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το κιβώτιο του Ford GT;

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το κιβώτιο του Ford GT;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το κιβώτιο του Ford GT;

ΝΕΑ

Το Ford GT χρησιμοποιεί το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων με την Mercedes-AMG GT, με τη διαφορά πως για την αντικατάστασή του, η Ford χρεώνει τα διπλάσια χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Δεν είναι κάτι νέο, να υπάρχουν κιβώτια ταχυτήτων, διαφορικά αλλά και κάθε λογής hardware για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από συνεργαζόμενες εταιρείες και χρησιμοποιούνται σε κάποια μοντέλα διαφορετικής προέλευσης. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που κατασκευάζει η Getrag και χρησιμοποιείται στις Ferrari California και 458, στις Mercedes GT και SLS αλλά και στο Ford GT. Μάλιστα, στην περίπτωση του Ford GT και της Mercedes-AMG GT, το κιβώτιο είναι ακριβώς το ίδιο, μέχρι και στην κλιμάκωση των σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Ford GT boi 530

Το θέμα που προκύπτει από αυτή την ιδιαιτερότητα και αναδεικνύει το Road & Track, είναι η διαφορά στο κόστος αντικατάστασης ή επισκευής ανά περίπτωση. Η μεν Mercedes-AMG κοστολογεί το κιβώτιο 14.940$ (13.259€) ενώ η Ford ζητά σε περίπτωση αντικατάστασης 27.624$ (24.514€)- μια διαφορά που όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν δικαιολογείται για ένα πανομοιότυπο ανταλλακτικό παρά μόνο αν αναλογιστεί κανείς πως στην περίπτωση της Ford, οι παραγγελίες για το εν λόγο κιβώτιο από την Getrag είναι πολύ περιορισμένες.

Ford GT boi 640

Advertisement