Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στον Έλληνα ένα φουλάρισμα;

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στον Έλληνα ένα φουλάρισμα;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στον Έλληνα ένα φουλάρισμα;

ΝΕΑ

Οι Έλληνες πληρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του μισθού τους ανάμεσα στους πολίτες όλου του κόσμου για να φουλάρουν το αυτοκίνητό τους.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα έρευνα της Statista αποτυπώνει την δυσάρεστη κατάσταση που βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης και τις τεράστιες πιέσεις που δέχεται το εισόδημά του από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν φθάσει σε ιστορικά υψηλά και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να πάρει μέτρα που θα επιδοτούν την τιμή τους, έρχεται μία έρευνα της Statista να επιβεβαιώσει κάτι που όλοι βιώνουμε στο πορτοφόλι μας.

Η νέα αυτή έρευνα δείχνει πόσο επί τοις εκατό του μηνιαίου μισθού αντιστοιχεί στο γέμισμα ενός ρεζερβουάρ 60 λίτρων σε ένα αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα χρησιμοποιεί στοιχεία των χωρών που ανήκουν στον ΟΟΣΑ και καλύπτει μεγάλο μέρος του πλανήτη, έτσι ώστε να υπάρχει μία πιο πλήρης εικόνα για το τι συμβαίνει στον κόσμο.

Δεν είναι έκπληξη λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά “πρωταθλήτρια” σε μία μαύρη λίστα, καθώς όπως προκύπτει από την έρευνα της Statista το 5,58% του μισθού του μέσου Έλληνα χρειάζεται για να φουλάρει το αυτοκίνητό του.

Advertisement

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι από τη μια η υψηλή τιμή της βενζίνης (από τις υψηλότερες στην Ευρώπη) και οι πολύ χαμηλοί μισθοί σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Kαι τα πράγματα είναι ίσως χειρότερα, μιας και η έρευνα της Statista φέρνει τον μέσο ελληνικό μισθό κοντά στα 2 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται χώρες όπως η Σλοβακία με 5,33% του μισθού, η Πορτογαλία με 5,27%, η Εσθονία με 4.96% και η Λετονία με 4,81%.

Advertisement

Στην βάση της κατάταξης βρίσκονται οι ΗΠΑ όπου παρά το γεγονός ότι το γαλόνι έχει ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ των 5 δολαρίων, το ποσοστό του μισθού που αντιστοιχεί στο γέμισμα του ίδιου ρεζερβουάρ είναι μόλις 1,2% του μέσου μηνιαίου μισθού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την έρευνα αυτή της Statista, τα εισοδήματα αφορούν το 2016 ενώ οι τιμές για τα καύσιμα είναι σημερινά. Κάτι που δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάταξη (ίσως να την κάνει και χειρότερη), μιας και οι μισθοί έχουν παραμείνει στην “κατάψυξη” τα τελευταία χρόνια, ενώ τα καύσιμα ακολουθούν μία ξέφρενη πορεία προς τα πάνω, ιδίως το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιδότηση στα καύσιμα: Πόσο θα πέσει η τιμή σε βενζίνη, diesel και υγραέριο
Καύσιμα: Στα 2,5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Που θα βρείτε φθηνή βενζίνη, diesel και υγραέριο κίνησης!

Advertisement