Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα βρείτε φθηνή βενζίνη, diesel και υγραέριο κίνησης!

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα βρείτε φθηνή βενζίνη, diesel και υγραέριο κίνησης!

ΝΕΑ

Που θα βρείτε φθηνή βενζίνη, diesel και υγραέριο κίνησης!

ΝΕΑ

Στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων μπορεί να βρει κανείς τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα ενώ στην εφαρμογή e-katanalotis δυστυχώς οι τιμές είναι εντελώς παραπλανητικές…

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι τιμές στα καύσιμα κυριολεκτικά να έχουν ξεφύγει με τους καταναλωτές να χρειάζεται να δαπανούν δεκάδες ευρώ περισσότερα για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και λεωφορείων εκατοντάδες ευρώ περισσότερα.

Στην εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης e-katanalotis.gr μπορεί κανείς να βρει καύσιμα σε κυριολεκτικά πολύ χαμηλότερες τιμές αλλά δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή έχει να ενημερωθεί πάρα πολύ καιρό και οι τιμές που εμφανίζονται είναι πλασματικές! Οπότε το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων αποτελεί μονόδρομο για την εύρεση των πρατηρίων καυσίμων με τις φθηνότερες τιμές…

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε με την μέση πανελλαδική τιμή (Παρατηρητήριο Τιμών) να βρίσκεται στο 1,85 ευρώ/λίτρο και σε κάποιες περιοχές της χώρας η μέση τιμή να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ (Νομός Κυκλάδων 2,054 ευρώ/λίτρο) σίγουρα η αναζήτηση φθηνών καυσίμων αποτελεί μονόδρομο και την καλύτερη επιλογή.

Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως οι διαφορές στις τιμές που καταγράφονται στα πρατήρια που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι πολύ υψηλές γεγονός που μας προκάλεσε εντύπωση και διαπιστώσαμε τελικά ότι οι τιμές στην εφαρμογή e-katanalotis είναι πλασματικές καθώς έχουν να ανανεωθούν πάρα πολύ καιρό!. Άλλωστε σύμφωνα με την εφαρμογή e-katanalotis το φθηνότερο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική φαίνεται ότι πουλά το λίτρο την αμόλυβδη 95 οκτανίων μόλις 1,352 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη με 1,367 ευρώ τη στιγμή που η μέση τιμή σε όλη την Επικράτεια είναι 1,854 ευρώ το λίτρο

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από το Newsauto.gr «εξαφανίστηκε» η ενότητα «Καύσιμα» από την εφαρμογή του e-katanalotis

Advertisement

Ωστόσο η έρευνα που πραγματοποίησε το Newsauto.gr στην ιστοσελίδα e-katanalotis πριν «εξαφανιστεί» η κατηγορία «Καύσιμα» διαπιστώσαμε ότι 14 πρατήρια υγρών καυσίμων διαθέτουν το λίτρο την αμόλυβδη βενζίνη σε τιμές κάτω του 1,40 ευρώ! Ωστόσο διαπιστώσαμε ότι οι τιμές δεν ισχύουν και οι καταναλωτές που θα επισκεφθούν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει να ανανεωθεί πολύ καιρό και σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν και το μόνο που μπορεί να προκαλέσουν είναι σύγχυση στους καταναλωτές εξαιτίας των πλασματικών τιμών…

Πάντως στην εφαρμογή e-katanalotis τα 6 πρατήρια βρίσκονται στην Αττική με τιμές εκκίνησης της αμόλυβδης βενζίνης από 1,352 ευρώ το λίτρο έως και 1,399 ευρώ το λίτρο!

Advertisement

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων το φθηνότερο πρατήριο βρίσκεται στο Μαρούσι με την τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη να κυμαίνεται 1,66 ευρώ το λίτρο ενώ στην ίδια περιοχή καταγράφεται και η ακριβότερη τιμή με 1,99 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων.

Σε 4 πρατήρια υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται από 1,367 ευρώ έως και 1,389 ευρώ σύμφωνα με το e-katanalotis ωστόσο σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων το φθηνότερο βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη διαθέτει την αμόλυβδη έναντι 1,67 ευρώ το λίτρο και το ακριβότερο έναντι 2,01 ευρώ το λίτρο.

Όσοι προμηθεύονται super αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτανίων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το φθηνότερο πρατήριο βρίσκεται στη Μαγνησία με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο και το δεύτερο πρατήριο με την χαμηλότερη τιμή στην Αιτωλοακαρνανία με τιμή 1,459 ευρώ. Στην Αττική το φθηνότερο πρατήριο στην super αμόλυβδη βενζίνη βρίσκεται στην Λεωφόρο Μαραθώνος με τιμή 1,477 ευρώ το λίτρο σύμφωνα με την εφαρμογή e-katanalotis. Η μέση πανελλαδική τιμή της super αμόλυβδης των 100 οκτανίων κυμαίνονταν σε 2 ευρώ το λίτρο και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμής στο νομό Πρέβεζας ήταν 1,95 ευρώ το λίτρο και στο νομό Πέλλης 1,96 ευρώ.

Advertisement

Στο πετρέλαιο κίνησης δυο πρατήρια στη Θεσσαλονίκη έχουν τις χαμηλότερες τιμές με 1,085 ευρώ το λίτρο ενώ στην Αττική (περιοχή Ταύρος) το φθηνότερο πρατήριο πουλά το diesel κίνησης έναντι 1,089 ευρώ το λίτρο. Η μέση πανελλαδική τιμή του diesel κίνησης κυμαίνονταν σε 1,59 ευρώ το λίτρο και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων το φθηνότερο πρατήριο υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη πωλούσε το λίτρο του diesel κίνησης έναντι 1,46 ευρώ και το ακριβότερο 1,74 ευρώ το λίτρο.

Όσοι έχετε παλαιό όχημα που καταναλώνει LRP (Super) βενζίνη τότε την φθηνότερο τιμή θα την βρείτε στη… Χίο με τιμή 1 ευρώ! Η μέση πανελλαδική τιμή της LRP (super) βενζίνης κυμαίνονταν σε 1,87 ευρώ το λίτρο και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων στο νομό Κυκλάδων η μέση τιμή του λίτρου της Super ανέρχονταν σε 1,89 ευρώ, στο νομό Φθιώτιδος 1,88 ευρώ και στο νομό Αχαΐας 1,87 ευρώ το λίτρο.

Αν τώρα το αυτοκίνητό σας διαθέτει κάποια εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης ή έχετε τοποθετήσει εσείς κάποια συσκευή υγραερίου τότε την φθηνότερη τιμή θα την βρείτε στην Αττική (οδό Πειραιώς) με 0,69 ευρώ. Η μέση πανελλαδική τιμή του Υγραερίου κίνησης κυμαίνονταν σε 1,054 ευρώ το λίτρο και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων το φθηνότερο πρατήριο βρίσκεται στο Περιστέρι με την τιμή διάθεσης να κυμαίνεται σε 0,87 ευρώ και το ακριβότερο πρατήριο να βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων με την τιμή να ανεβαίνει στα 1,13 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυξήσεις-σοκ στα καύσιμα! Ποιο να επιλέξετε για να γλιτώσετε πολλά χρήματα
Αποκάλυψη! Στο στόχαστρο των Αρχών 200 βενζινάδικα
Καύσιμα με… διαλύτες έβαζαν ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες ΙΧ