Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιδότηση στα καύσιμα: Πόσο θα πέσει η τιμή σε βενζίνη, diesel και υγραέριο

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιδότηση στα καύσιμα: Πόσο θα πέσει η τιμή σε βενζίνη, diesel και υγραέριο

ΝΕΑ

Επιδότηση στα καύσιμα: Πόσο θα πέσει η τιμή σε βενζίνη, diesel και υγραέριο

ΝΕΑ

Σε λιγότερο από 24 ώρες αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει το τελικό σχέδιο επιδότησης των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πακέτο στήριξης στα καύσιμα των οποίων οι τιμές έχουν σημειώσει ρεκόρ ανόδου τις τελευταίες ημέρες τινάσσοντας κυριολεκτικά στον αέρα τόσο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όσο και τα κόστη των μεταφορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί στα καύσιμα περιλαμβάνει έναν μηχανισμό «επιστροφής» μέρος του κόστους των καυσίμων. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα η επιδότηση θα κινείται στην περιοχή των 15 λεπτών ανά λίτρο, με πιθανή μια περαιτέρω ενίσχυση προς τα 16 ή 17 λεπτά ανά λίτρο.

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο που έχει προκριθεί από το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνει την συμμετοχή των καταναλωτών.

To πρώτο σενάριο περιλαμβάνει την καταχώριση των αποδείξεων σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα είναι συνδεδεμένοι οι δικαιούχοι καταναλωτές και στη συνέχεια θα τους πιστώνεται το ποσό της έκπτωσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει την εκτύπωση κάποιου κουπονιού το οποίο και θα προσκομίζουν οι δικαιούχοι στο πρατήριο υγρών καυσίμων και θα λαμβάνουν την έκπτωση αλλά υπάρχουν κάποια τεχνικά και φορολογικά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Advertisement

Ωστόσο κάποια στελέχη του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι θα υπάρχει μέγιστο ποσό επιδότησης στα καύσιμα ώστε να μην γίνει κατάχρηση του μέτρου ενώ επίσης θα θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι έρχεται επιδότηση για τα καύσιμα με διευρυμένα κριτήρια επισημαίνοντας ότι: «Εκείνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι η παρέμβαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα εκείνος που βάζει καύσιμα να πληρώνει σε τιμή φθηνότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία. Επιχειρούμε να κάνουμε και μια παρέμβαση σε ό,τι αφορά και τους επαγγελματίες πέραν των καταναλωτών. Να ενισχύσουμε και τον κόσμο που παράγει. Και αυτός ο κόσμος δοκιμάζεται και αυτός ο κόσμος τις δυσκολίες του τις μετακυλύει στην κατανάλωση. Έχουμε ένα πάρα πολύ πολύπλοκο και σύνθετο πρόβλημα. Ο κόσμος τα φέρνει πέρα δύσκολα. Δεν θα είναι ούτε πολύπλοκο, ούτε δύσκολο, ούτε θα καθιστά άσκηση πυρηνικής φυσικής. Εκείνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι πολύς κόσμος όχι λίγος, μέσα σε μια αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα από ό,τι τα πληρώνει σήμερα

Advertisement

Σχετικά με τα αν θα επιβληθούν και εισοδηματικά κριτήρια έως 25.000 ή 30.000 ευρώ στην επιδότηση των καυσίμων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αποκρίθηκε ότι: «Σε ό,τι αφορά την ιστορία των καυσίμων πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και επαγγελματίες έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να έχει μια ενίσχυση να ανακουφιστεί από τις υψηλές τιμές. Ο τρόπος δεν θα είναι ούτε πολύπλοκος, ούτε δύσκολος θα είναι εύχρηστος στον κόσμο. Εκείνο που μπορούμε να πούμε και να κρατήσει ο κόσμος είναι ότι θα πληρώνει φθηνότερα τα καύσιμα από αυτά που φαίνονται στην τιμή της αντλίας εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας ενίσχυσης που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα!
Έρχεται επιδότηση σε βενζίνη, diesel και υγραέριο!
Που θα βρείτε φθηνή βενζίνη, diesel και υγραέριο κίνησης!