Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα υβριδική BMW X1

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα υβριδική BMW X1

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα υβριδική BMW X1

ΝΕΑ

Νέα μοντέλα από την γκάμα της BMW έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά και η εταιρία ανακοίνωσε τις τιμές τους. Πρόκειται για την 216d Gran Coupe και την X1 25e xDrive.

Advertisement
Advertisement

 

Δύο νέα μοντέλα της BMW ξεκινούν την πορεία τους στην Ελληνική αγορά. Μάλιστα πρόκειται για μοντέλα, με σημασία αφού κινούνται από τον 1500σάρη κινητήρα (βενζίνης για το SUV και πετρελαίου για την Gran Coupe. Τα μοντέλα αυτά 216d Gran Coupe (1500 κ.εκ. 116 ίππων με 99 γρ. εκπομπές ρύπων) και X1 25e xDrive (1,5 λίτρα 220 ίπποι 43 γρ. εκπομπές ρύπων) έχουν «αναλάβει» την εισαγωγή των πελατών στις δύο μεγάλες και σημαντικές κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

BMW X1 25e xDrive

Με δυνατότητα κίνησης μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως και για 57 χιλιόμετρα, η ανανεωμένη X1 στην υβριδική έκδοσή της, έρχεται να κάνει τη διαφορά στη γκάμα των SAV της BMW.

Advertisement

Το plug-in υβριδικό σύστημα της νέας BMW X1 xDrive 25e, χρησιμοποιεί τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων  και ένα ηλεκτρικό σύνολο που έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Η μέση κατανάλωσή του, κατά WLTP, είναι μόνο 1,8 λίτρα στα 100 χλμ.

Νέα plug-in υβριδική BMW X2 με 57 km ηλεκτρική αυτονομία

Ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 95 ίππους και 16,8 kgm ροπής και «οδηγεί» τους τροχούς του πίσω άξονα, κάνοντας έτσι τετρακίνητη τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου. Από τον βενζινοκινητήρα η απόδοση είναι 125 ίππου και 22,4 kgm ροπής που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς. Η συγκεκριμένη διάταξη της τετρακίνησης, με τους πίσω τροχούς να έχουν στην ουσία και ξεχωριστή μετάδοση, δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο μοντέλο, τονίζοντας την ευελιξία του σε κάθε είδους διαδρομή. Η τιμή της plug-in υβριδικής X1 είναι στα 46.300 ευρώ

Advertisement

BMW 216d Gran Coupe

Είναι η πρώτη φορά που η σειρά 2 αποκτά έκδοση Gran Coupe. Έτσι η έννοια του τετράθυρου coupe, γίνεται γνωστή για πρώτη φορά στην μικρομεσαία κατηγορία. Βλέπετε το sedan/coupe αμάξωμα για την BMW 2 series Gran Coupe δεν είναι απλά ένα σχήμα. Για την BMW εκφράζει: Μια δόση εξατομίκευσης, ιδιαίτερης αισθητικής, πολλές τεχνολογικές εφαρμογές, συνδεσιμότητα, ευκολία στην καθημερινή χρήση και όλα αυτά σε συνδυασμό με την sportive οδική συμπεριφορά για την οποία η εταιρία είναι γνωστή.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν σειρά 2 Gran Coupe να ξεχωρίζει είναι η δυναμική σιλουέτα, τα εμπρός φώτα (τοποθετημένα υπό γωνία και πλήρως LED), τα τέσσερα frameless (χωρίς πλαίσιο) παράθυρα στις πόρτες και τα πίσω φώτα τα οποία εκτείνονται από την άκρη σχεδόν ως το κέντρο του πίσω μέρους «μέσα» σε ένα μαύρο κρύσταλλο. Η τιμή της εισαγωγικής Gran Coupe για την σειρά 2 είναι στα 34.380 ευρώ.

 

Επίσημη παρουσίαση: Νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe (+video)