Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα plug-in υβριδική BMW X2 με 57 km ηλεκτρική αυτονομία

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα plug-in υβριδική BMW X2 με 57 km ηλεκτρική αυτονομία

ΝΕΑ

Νέα plug-in υβριδική BMW X2 με 57 km ηλεκτρική αυτονομία

ΝΕΑ

H BMW είχε παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο του 2019 την X1 xDrive25 και η γερμανική φίρμα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ίδιο plug-in υβριδικό σύνολο και στο πιο σπορ SUV της, τη Χ2.

Advertisement
Advertisement

Αισθητικές αλλαγές σε σχέση με την συμβατική έκδοση δεν υπάρχουν εκτός από το μικρό καπάκι στο εμπρός αριστερό φτερό, όπου συναντάμε την υποδοχή φόρτισης. Η νέα X2 xDrive25e εφοδιάζεται με τον γνώριμο 3κύλινδρο 1.5 turbo κινητήρα των 125 ίππων. Η ροπή του θερμικού κινητήρα (220 Nm) μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Steptronic στους εμπρός τροχούς, ενώ επιπλέον 165 Nm του ηλεκτροκινητήρα κινούν τον πίσω άξονα. Το τετρακίνητο plug-in hybrid SUV μπορεί να λειτουγήσει για λίγο ως πισωκίνητο, μιας και υπάρχει επιλογή να ταξιδέψει έως και 57 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, χάρη στην 10 kWh ιόντων-λιθίου μπαταρία.

Η συνδυαστική απόδοση της υβριδικής X2 είναι 220 ίππους και 385 Nm ροπής, επιτρέποντάς το να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 195 χλμ./ώρα. Στην περίπτωση της πλήρως ηλεκτρικής οδήγησης η τελική ταχύτητα είναι 135 χλμ./ώρα και εφόσον ξεπεραστεί, ενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με τους χρόνους φόρτισης της… εξαντλημένης μπαταρίας, ένας ταχυφορτιστής μπορεί να αγγίξει το επίπεδο του 80% σε τέσσερις ώρες, ενώ με ακόμα μία ώρα φτάνει το 100%.