Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη παρουσίαση: Νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe (+video)

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη παρουσίαση: Νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe (+video)

ΝΕΑ

Επίσημη παρουσίαση: Νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe (+video)

ΝΕΑ

Είναι η πρώτη φορά που η σειρά 2 αποκτά έκδοση Gran Coupe. Έτσι η έννοια του τετράθυρου coupe, γίνεται γνωστή για πρώτη φορά στην μικρομεσαία κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

 

Το σύνθημα: «Δώστε τα Gran Coupe στο λαό» μοιάζει παρωχημένο και ίσως λίγο λαϊκίστικο. Από την άλλη πλευρά εκφράζει την μισή αλήθεια πίσω από την κίνηση της BMW να περάσει το όνομα Gran Coupe και τις έννοιες (εμφάνιση, άνεση, οδική συμπεριφορά) που εκφράζει, από τις μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων, στην μικρομεσαία κατηγορία. Βλέπετε το sedan/coupe αμάξωμα για την BMW 2 series Gran Coupe δεν είναι απλά ένα σχήμα. Για την BMW εκφράζει: Μια δόση εξατομίκευσης, ιδιαίτερης αισθητικής, πολλές τεχνολογικές εφαρμογές, συνδεσιμότητα, ευκολία στην καθημερινή χρήση και όλα αυτά σε συνδυασμό με την sportive οδική συμπεριφορά για την οποία η εταιρία είναι γνωστή.

Advertisement
Advertisement

Τα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν σειρά 2 Gran Coupe να ξεχωρίζει είναι η δυναμική σιλουέτα, τα εμπρός φώτα (τοποθετημένα υπό γωνία και πλήρως LED), τα τέσσερα frameless (χωρίς πλαίσιο) παράθυρα στις πόρτες και τα πίσω φώτα τα οποία εκτείνονται από την άκρη σχεδόν ως το κέντρο του πίσω μέρους «μέσα» σε ένα μαύρο κρύσταλλο.

Η σειρά  2 Gran Coupe μετρά 4.526 χιλιοστά σε μήκος, 1.800 χιλιοστά σε πλάτος και 1.420 χιλιοστά σε ύψος. Παρά την χαμηλωμένη, σπορ εμφάνιση, οι επιβάτες έχουν (σύμφωνα με την BMW) πολύ χώρο διαθέσιμο, χάρη στο μεταξόνιο (2.670 χιλιοστά). Επιπλέον, το πορτ μπαγκάζ των 430 λίτρων είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Όλα τα παραπάνω χάρη στην νέα πλατφόρμα της σειράς 1.Ένας diesel και δύο βενζινοκινητήρες διατίθενται με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου: βενζίνης τριών κυλίνδρων με 140 ίππων για την 218i Gran Coupe, ένα τετρακύλινδρο 190 ίππων πετρελαίου για την 220d και πιο ισχυρό τετρακύλινδρο μοτέρ του BMW Group με 306 ίππους για την xDrive M235 (τετρακίνητη). Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Advertisement

Το ηλεκτρονικό σύστημα (περιορισμού ολίσθησης τροχού ARB) γνωστό από τη BMW i3s δουλεύει ως μπλοκέ διαφορικό (standard εξοπλισμός στην έκδοση1000 Sport). Μάλιστα είναι εξελιγμένο ειδικά για την 2 Gran Coupe και είναι (σύμφωνα με τους μηχανικούς) πιο άμεσο και ευαίσθητο από πριν. Η κορυφαίων προδιαγραφών τετρακίνητη xDrive M235 έχει ένα μηχανικό Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το γνωστό Steptronic το οποίο διαθέτει λειτουργία launch control.

Advertisement

Φυσικά από την Σειρά 2 Gran Coupe δεν λείπουν τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Το σύστημα Lane Departure Warning έχει ενεργή επιστροφή στην λωρίδα και ενσωματώνει το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και αναγνώρισης πεζών, την λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος πόλης είναι στάνταρ. Το ενεργό cruise control, συμπεριλαμβανομένων Lane Change Warning, τα crossing traffic warning και η «βοηθός»  οπισθοπορείας είναι έξτρα. Τέλος η BMW Σειρά 2 Gran Coupe μπορεί να κλειδωθεί και να ξεκλειδωθεί από ένα smartphone, (μέσω της εφαρμογής BMW Digital). Η BMW Personal Assistant «ήρθε» και στην σειρά δύο έτσι μπορείτε να… μιλήσετε μαζί της. Μπορείτε να επιλέξετε την σειρά 2 Gran Coupe σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Advantage, Sport Line, Luxury Line, 1000 Sport και φυσικά την κορυφαία xDrive M235.

Advertisement

Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles Auto Show, το Νοέμβριο του 2019 και το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάρτιο 2020. Οι τιμές στη Γερμανία θα ξεκινούν από τα 31.950 ευρώ για την BMW 218i, 39.900 ευρώ για την 220d και 51.900 ευρώ για την xDrive M235.