Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Porsche 911 Sport Classic στην Ελλάδα;

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει η Porsche 911 Sport Classic στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Porsche 911 Sport Classic στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Για λίγους και εκλεκτούς λανσάρεται η σπανιότατη Porsche 911 Sport Classic στην ελληνική αγορά με τέσσερις χρωματικές επιλογές.

Advertisement
Advertisement

Η πανέμορφη Porsche με ρετρό παρουσιαστικό έχει το δικό της φανατικό κοινό. Και όσοι την αποκτήσουν στη χώρα μας, αριθμητικά άντε να φτάνουν για ένα… διπλό στο 5χ5.

Η νέα Porsche 911 Sport Classic λοιπόν ζητά 402.700 ευρώ για να γίνει δική σας και να γίνεται ένας από τους 1.250 τυχερούς ανά τον κόσμο που θα την αποκτήσουν. Το ρετρό γερμανικό supercar βέβαια μπορεί να είναι πανάκριβο, αποτελεί όμως κάποιου είδους επένδυση, αφού εκτός από οδηγική ευχαρίστηση και πρεστίζ, μπορεί να χαρίσει στον ιδιοκτήτη του αρκετές χιλιάδες ευρώ επιπλέον σε μερικές δεκαετίες από σήμερα. Μπορεί κάποιος τυχερός να επιλέξει ανάμεσα στα εξής χρώματα: μαύρο μεταλλικόAgate Grey Metallic, Gentian Blue Metallic και Sport Grey Metallic, τα οποία δεν χρεώνονται επιπλέον των 402.700 ευρώ. 

Advertisement
Advertisement

Η 911 Sport Classic κινείται από τον επίπεδο εξακύλινδρο turbo των 3.700 κυβικών που αποδίδει 550 ίππους και συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο των 7 σχέσεων, γεγονός που την καθιστά την πιο ισχυρή μη αυτόματη Porsche. Από κει και πέρα, υπάρχει η ενεργή ανάρτηση της Porsche (PASM) σε συνδυασμό με τις σπορ ρυθμίσεις και μια μειωμένη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, ενώ ειδική για την περίσταση είναι η εξάτμιση και κατά συνέπεια και ο ήχος.

Οπτικά γίνεται άμεσα αντιληπτό πως τα αισθητικά της πρότυπα ήταν οι πρώτες γενιές του αειθαλούς μοντέλου της μάρκας και κυρίως η θρυλική 911 RS 2.7 του 1972, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη λογική συνέχεια της αντίστοιχης έκδοσης της 997 του 2009. Έτσι το βασικό της γνώρισμα είναι η σταθερή, κάθετη πίσω αεροτομή που είναι γνωστή ως «ουρά πάπιας» (Duck Tail) ενώ υπάρχουν και δύο διακριτικά «φουσκώματα» στην οροφή που συνεχίζουν -λιγότερο έντονα- προς το κάλυμμα του κινητήρα.

Advertisement

Χαρακτηριστικές είναι και οι λωρίδες στο εμπρός καπό, ενώ προς το παρόν υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα χρώμα, το γκρι, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν το φθινόπωρο. Ρετρό αναφορές υπάρχουν φυσικά και στο εσωτερικό -χαρακτηριστικές οι επενδύσεις με το αγαπημένο των Γερμανών καρό στις πόρτες και στο μέσο των καθισμάτων- ενώ φυσικά και δεν λείπει και η απαραίτητη πινακίδα που αναγράφει για ποιο πρόκειται από τα συνολικά 1.250.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τεστ αντοχής στο Spa για την Porsche LMDh
Porsche: Επένδυση 95 εκ. ευρώ στις μπαταρίες λιθίου- πυριτίου
Δείτε μια Porsche Boxster που… πέταξε! (video)