Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο χώρο χρειάζονται 200 άνθρωποι στην Πανεπιστημίου; (+video)

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο χώρο χρειάζονται 200 άνθρωποι στην Πανεπιστημίου; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο χώρο χρειάζονται 200 άνθρωποι στην Πανεπιστημίου; (+video)

ΝΕΑ

Αν δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο «πιάτο» από το ημερήσιο μενού διαμαρτυριών και επεισοδίων, 200 άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ελάχιστο χώρο σε μία μεγάλη κεντρική λεωφόρο της Αθήνας.

Advertisement
Advertisement

Η κυριαρχία του αυτοκινήτου στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις αμφισβητείται τον τελευταίο καιρό όλο και πιο έντονα. Και σε πολλές από αυτές τις σύγχρονες μητροπόλεις, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αναλάβει να απαλλάξουν τους δρόμους από τα ποτάμια λαμαρίνας και καυσαερίων.

Στο video που παραθέτουμε γίνεται μία πολύ όμορφη και άκρως αποκαλυπτική αναπαράσταση για το πόσο χώρο καταλαμβάνουν 200 άνθρωποι μέσα σε μία μεγάλη λεωφόρο έξι λωρίδων για την μετακίνησή τους.

Στην πρώτη περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται ο καθένας μόνος του μέσα στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μποτιλιάρισμα μέχρι εκεί που φθάνει ο φωτογραφικός φακός.

Advertisement
Advertisement

Στην δεύτερη εικόνα βλέπουμε πως μοιράζονται πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί στην άσφαλτο, χωρίς την κάλυψη από τις λαμαρίνες.

Η εικόνα αυτή είναι και η πιο αποκαλυπτική, γιατί δείχνει ανάγλυφα τον χαμένο ζωτικό χώρο από την κυκλοφορία ενός και μόνο επιβάτη μέσα σε αυτοκίνητα των 4,5-5 μέτρων.

Advertisement

Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε τους 200 πολίτες πάνω σε ποδήλατα να καταλαμβάνουν μόνο τη μεσαία λωρίδα.

Στην τέταρτη βλέπουμε και πάλι 200 ανθρώπους μέσα σε 3 λεωφορεία, ενώ στην τελευταία υπάρχει η πιο έξυπνη και αποδοτική λύση, με τους ανθρώπους να κινούνται σε ένα ελαφρύ μέσο σταθερής τροχιάς.

Advertisement

Η απόσταση από την πρώτη έως την τελευταία εικόνα είναι πραγματικά χαοτική. Και εξηγεί με εντελώς παραστατικό τρόπο το πόσο απαραίτητο είναι να ενισχύσουμε τα ΜΜΕ και ιδίως εκείνα της σταθερής τροχιάς.

Όσο για την Πανεπιστημίου, αρκούν πολύ λιγότεροι για να την κλείσουν. Διαμαρτυρόμενοι για τους νέους σταθμούς του Μετρό. Εδώ είναι Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μποτιλιάρισμα στην Αθήνα: Πόσες μέρες χάνονται ετησίως;
Αλλάζουν όλα στη Αττική – Τέρμα το μποτιλιάρισμα
Πόσες ώρες χάνει ο μέσος οδηγός στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας;