Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εδωσε bonus 7.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενό της!

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εδωσε bonus 7.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενό της!

ΝΕΑ

Εδωσε bonus 7.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενό της!

ΝΕΑ

Επιβραβεύοντας τους εργαζομένους της σε μια δύσκολη χρονιά, η Ferrari έδωσε σε όλους ένα αρκετά σημαντικό bonus. Δείτε πόσο είναι αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η φίρμα από το Μαρανέλο επιβραβεύει τους εργαζόμενους μετά από μία δύσκολη χρονιά όπως αυτή του 2020, ελέω πανδημίας, ενώ ανακοινώνει ότι μέσα στο 2021 θα ενισχύσει επιπλέον το εργατικό της δυναμικό με 50 νέες προσλήψεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας οι υπάλληλοι της θα λάβουν έκτακτο επίδομα που φτάνει τις 7.500 ευρώ, με τους ιθύνοντες της φίρμας να αναγνωρίζουν ως εργάσιμες ημέρες ακόμα και το νεκρό διάστημα όπου ίσχυε η αναστολή της παραγωγής, που διήρκησε από τις 16 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου 2020.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επτά εβδομάδων, οι εργαζόμενοι της Ferrari, έλαβαν κανονικά τον μισθό που τους αναλογούσε, χωρίς να προσφύγουν στα ασφαλιστικά ταμεία τους, αλλά και παίρνοντας άδεια μετ ‘αποδοχών. Ομοίως, η απουσία τους από τον χώρο εργασίας, βάσει συγκεκριμένων πιστοποιήσεων, θεωρείται δικαιολογημένη, λόγω της πανδημίας και δεν θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού των ασφαλίστρων.

Advertisement
Advertisement

Το 2020 ήταν η χρονιά της πανδημίας που οδήγησε σε οικονομική κρίση, το κλείσιμο εργοστασίων, με τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας να αντιμετωπίζει πολυάριθμες δυσκολίες. Οι απώλειες για τους περισσότερους κατασκευαστές ήταν τεράστιες, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που κατάφεραν να αντιδράσουν, όπως η Ferrari που κατέγραψε σημαντικά κέρδη το 3ο και 4ο  τρίμηνο του περασμένου έτους. Αυτό κατέστησε δυνατό τον περιορισμό των ζημιών σε σύγκριση με το 2019 (-10%). Πρέπει επίσης να προστεθεί ότι, το 2020, οι εργαζόμενοι της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,3%, φτάνοντας πάνω από τους 4.500 παγκοσμίως.

Η Ferrari κοιτάζει με αισιοδοξία και το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς στα πλάνα της έχει την πρόσληψη 50 νέων υπαλλήλων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της, ενώ θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα «Back on Track», που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 για την αντιμετώπιση της πανδημίας με στόχο την ψυχοφυσική ευημερία των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ferrari αποτέλεσε μία από τις πρώτες εταιρείες που προσέφεραν εθελοντικά μοριακά τεστ σε εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και η πρώτη στην επαρχία της Emilia Romagna που εισήγαγε rapid test.

Advertisement


Διαβάστε επίσης:
Το πρώτο SUV της Ferrari δοκιμάζεται εντατικά στη Σουηδία
Τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο πρωτότυπο της Ferrari; (video)
Στο σφυρί η Ferrari του “γίγαντα” Shaquille O’Neal

 

Advertisement