Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο ανθεκτικό είναι το τζάμι του Golf; (video)

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο ανθεκτικό είναι το τζάμι του Golf; (video)

ΝΕΑ

Πόσο ανθεκτικό είναι το τζάμι του Golf; (video)

ΝΕΑ

Ένα video πείραμα σε ένα Volkswagen Golf δίνει την απάντηση σχετικά με την ανθεκτικότητα των τζαμιών των αυτοκινήτων μετά το φιάσκο του Tesla Cybertruck και το συμπέρασμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που μας δίνει το video είναι το γεγονός πως τα τζάμια ακόμα και απλών μοντέλων όπως το Volkswagen Golf είναι πολύ πιο ανθεκτικά από αυτό που ίσως πιστεύουμε. Στο video που έφτιαξε ένα αυτοκινητικό κανάλι στο youtube φαίνεται πως το τζάμι του Golf αντέχει σε αρκετές ρίψεις μιας μεταλλικής σφαίρας και αρκετά χτυπήματα από ένα σφυρί υποκύπτοντας τελικά σε μια μεγάλη βαριοπούλα.

Τα αποτελέσματα του ανορθόδοξου πειράματος είναι άκρως εντυπωσιακά καθώς όχι μόνο δείχνουν πως το τζάμι ενός Golf είναι πιο ανθεκτικό από αυτό του Tesla Cybertruck αλλά επιπλέον αποδεικνύεται πως με την βοήθεια μιας μεμβράνης ένα απλό τζάμι αποκτά εξαιρετική αντοχή. Αυτό το αποτέλεσμα δημιουργεί ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν την Tesla να εξελίξει το ειδικό νέο τζάμι που διαφημίζει και να μην αρκεστεί σε μια σαφώς πιο απλή και λιγότερο κοστοβόρα λύση.

Advertisement
Advertisement

Πάντως αξιόλογες είναι και οι παρατηρήσεις που φαίνονται στο video όπως για παράδειγμα το γεγονός πως υπάρχει μια μικρή ελαστικότητα τόσο στο τζάμι όσο και στις μονώσεις γύρω από αυτό οι οποίες απορροφούν σε κάποιο ποσοστό την ενέργεια της πρόσκρουσης.