Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσοι κάτοχοι ηλεκτρικών θα επέστρεφαν σε συμβατικό αυτοκίνητο;

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσοι κάτοχοι ηλεκτρικών θα επέστρεφαν σε συμβατικό αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Πόσοι κάτοχοι ηλεκτρικών θα επέστρεφαν σε συμβατικό αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως οι οδηγοί ηλεκτρικών είναι πολύ ικανοποιημένοι από την επιλογή τους.

Advertisement
Advertisement

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τον περασμένο μήνα και συγκέντρωσε περισσότερες από 3.000 συμμετοχές, όλες από την κοινότητα των οδηγών Zap-Map που αφορά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περσινή αντίστοιχη έρευνα συμμετείχαν «πάνω από 2.000 οδηγοί», επομένως είναι σαφές ότι η κοινότητα των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυξάνεται. Η κοινότητα αυτή που «συναντιέται» στο Zap-Map, έχει κοινό παρονομαστή την κατοχή ή τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μια και το συγκεκριμένο site ασχολείται με τα θέματα της ηλεκτροκίνησης και το δίκτυο των φορτιστών στη Βρετανία.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση από τη φετινή δημοσκόπηση είναι ότι το οκτώ τοις εκατό των ερωτηθέντων «δεν είναι σίγουροι» για την ιδέα της επιστροφής στα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα. Συνολικά, το εννέα τοις εκατό των ερωτηθέντων μπορεί να μην είναι τόσο ευχαριστημένοι με την αγορά τους, χωρίς όμως να καθίσταται με κάποιο τρόπο σαφές το σημείο στο οποίο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν τους ικανοποιεί, κάτι που σημαίνει πως απλά μπορεί να έχουν κάνει λάθος επιλογή με βάση τις ανάγκες τους.

Advertisement
Advertisement

Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες διαθέτουν plug-in υβριδικά οχήματα και η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 84% από αυτούς ήταν ικανοποιημένοι με το όχημά τους, ενώ το 92% των ιδιοκτητών αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) οχημάτων ήταν ευχαριστημένοι με την αγορά τους. Πολλοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είναι νέοι στη χρήση ηλεκτρικού οχήματος, με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν να δείχνουν πως το 28% πραγματοποίησαν την αγορά μέσα στο 2020, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι το τρέχον ηλεκτρικό τους όχημα είναι το πρώτο τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Multistrada V4 εξερευνά την Κίνα σε μία μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ
Έρευνα ΣΟΚ του newsauto για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Έρευνα: Κυρίαρχοι οι Κορεάτες στις νέες τεχνολογίες

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement